U18-landsholdet fik i går den tredje sejr i fem kampe ved Division IA-VM i slovenske Bled. Danskerne snuppede 10 af 15 point i turneringen, men et nederlag i slutminutterne mod Frankrig blev skæbnesvangert. Franskmændene vandt den kamp 4-2 og rykkede overraskende op. Et overtidsnederlag mod Kasakhstan kostede også, men til gengæld slog Danmark etablerede nationer som Norge og Tyskland og havde ingen problemer med at vinde over Ungarn.

Landstræner Martin Struzinski sagde følgende efter kampen.

– Det lykkedes desværre ikke at indfri holdets målsætning om en oprykning, dertil var vi hverken effektive eller dygtige nok foran begge mål. Omvendt har modstanderne straffet hårdt vores fejl kynisk og formåede at score mål på deres chancer.

– Vi hæfter os ved at spillerne fortsat skal lære at fokusere og besidde en større vilje i alle nærkampsituationer, samt villige til at betale prisen i samtlige 60 minutter.

– Vi var i forvejen bekendt med de svære forberedelsesbetingelser, eftersom at ni spillere ikke deltog i træningslejren og havde blot to timers sammenlagt istræning med holdet inden VM-start. Spillerne har dog udviklet sig igennem turneringen og spillet med puck har oftest været fremragende.

– Vi står derfor tilbage med en bronzemedalje, masser af god erfaring og en god uddannelse spillerne kan tage med sig videre. En yderst disciplineret gruppe født i 1999 som havde mange gode egenskaber og et rigtigt godt sammenhold men må erkende at de fortsat har meget at lære, lyder det fra Martin Struzinski.