Det bliver i dén grad hele Danmarks VM i ishockey, når Danmark og de 15 øvrige nationer i 2018 skal kæmpe om VM-medaljerne på dansk is. Det er nu besluttet, at det danske ishockeylandshold skal spille de syv gruppekampe i Jyske Bank BOXEN i Herning, mens den anden gruppe med Sverige og de syv øvrige nationer skal spille i Royal Arena i Ørestaden.
– Det er en optimal fordeling og unikt for et ishockey-VM, at man på den måde skaber to ligeværdige arenaer, også tilskuermæssigt. Oftest ser man en stor og en mindre hal, men vores to arenaer er ligeværdige hvad angår kapacitet, og vi får bredt ishockeyen ud i hele landet til alle de danske fans.
– Hernings stærke ishockeykultur og hele vest-Danmarks tilskuerinteresse for ishockey vil skabe en stærk dansk hjemmebane i Herning, mens København får en attraktiv pulje med Sverige, som vil vække genlyd i Syd- og Vest-Sverige og være i stand til at tiltrække titusindvis af fans fra ishockeyhøjborge som Malmö og Göteborg.
– Desuden får København to kvartfinaler og de fire afgørende kampe med semifinaler, bronzekamp og finalen. Foruden at blive værter for den store verdenskongres i IIHF-regi i forbindelse med VM, siger en tilfreds formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.
Sport Event Denmark glæder sig ligeledes over, at VM i ishockey vil forene Øst- og Vestdanmark:
– På denne måde forener vi Øst- og Vestdanmark eventmæssigt, og vi kommer igen til at se en stærk model, som vi flere gange har brugt med succes; et dansk landshold med base i Herning, mens vores hovedstad – udover finaledelen – er vært for nogle af vore skandinaviske naboer, som har let ved at komme hertil.
– VM i ishockey er blot ét i rækken af store mesterskaber, som Danmark har landet, og det bliver stort at se ishockeyfans fra hele verden være fordelt på begge sider af Storebælt, udtaler Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er den nationale sporteventorganisation, som er med helt fra den tidlige budfase til den endelige afvikling af store, internationale sportsevents i samarbejde med forbund og værtsbyer.
I Herning er der stor begejstring over udsigten til at blive Danmarks VM-hjemmebane.
– Herning har indtil videre fostret fire af vore bedste NHL-spillere. Jeg ved, at de alle glæder sig til at spille VM på hjemmebane, og vi glæder os til at kunne præsentere dem sammen med deres holdkammerater.
– Nogle af de største ishockeykampe i Danmark er spillet i Herning, og den tradition glæder vi os til at bygge videre på.
– Ambitionen er, at vi sammen med København, Sport Event Denmark og Danmarks Ishockey Union kan byde på en fanfest for ishockey på verdensplan, og vi ser frem til i Herning at skulle være værter for det danske landshold og de danske fans.
– Med Hernings ishockeytraditioner og kultur, så er Herning en perfekt og stærk hjemmebane for det danske ishockeylandshold, siger Hernings borgmester Lars Krarup.
København får hele tre uger med hockeyfeber, når otte hold, de titusindvis af fans, dommere, ledere, familier og medier vil befinde sig i hovedstaden.
– Det er helt specielt, at hele medaljeslutspillet skal spilles i København. En VM-finale i en stor olympisk sportsgren skal spilles i København – det er altså stort. For København bliver ishockey VM en massiv folkefest i tre uger.
– Det er en fantastisk måde at cementere Royal Arena som en arena i europæisk topklasse til kultur, sport og ishockey, og det er attraktivt for os at blive hjemmebane for et af de mest populære ishockeylandshold i verden, det svenske, som kommer med en stribe NHL-stjerner og har et par millioner fans indenfor få hundrede kilometer af København, siger kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen (DF).