De to danske landshold, der for øjeblikket er i aktion ved VM, skal i den grad ud i vitale kampe i dag. Både U18-landsholdet og kvindelandsholdet møder vanskelig modstand i kampene mod henholdvis Frankrig og Norge.

For U18-landsholdet gælder det – efter resultaterne fra de to første kampe – ganske enkelt om at komme videre i forhold til den ene oprykningsplads, der er i spil.

Martin Struzinskis mandskab ligger foreløbig med fem point for to kampe og møder i dag Frankrig, der er kommet overraskende godt fra start.

Franskmændene bankede Kasakhstan med 7-1 i åbningskampen og overraskede ved at slå Norge med 3-2 i overtid i forgårs, så dermed er Frankrig altså også i høj grad med i spillet om oprykning. Her plejer vi ikke at finde den nation i ungdomsrækkerne.

I dag vil det vise sig, om turneringens topscorer Tobias Ladehoff (6 point) og Danmark bliver for stor en mundfuld for de optimistiske franskmænd.

Kvindelandsholdet begyndte Division IA-VM med et overraskende stort nederlag (2-8) til et stærkt spillende østrigsk mandskab. I dag møder Danmark Norge og den kamp kommer til at afgøre, om de danske ishockeykvinder skal kigge op eller ned i tabellen i de resterende kampe i turneringen.

Vinder Denis Larsens tropper i dag, bør der i hvert fald ikke være tvivl om, hvorvidt Danmark også til næste år spiller Division IA. Et nederlag kan i omvendt fald sende Danmark ud i nogle nervekampe i de sidste spillerunder.

Josefine Jakobsen og Josefine Persson er danske topscorere – begge med 2 point (2+0) – foreløbig i turneringen.