For anden gang nogensinde kvalificerede Danmark sig i dag til en kvartfinale ved VM i ishockey. Facit for gruppespillet blev flotte 11 point for syv kampe, og den i særklasse bedste præstation ved et VM siden Danmark i 2010 også var i kvartfinalen ved VM i Tyskland.

– Vores landsholdsspillere og staben bag holdet har igen sat ishockey på dagsordenen i Danmark. Vi har kunnet mærke en enorm begejstring i hele landet, som kun har været stigende, efterhånden som turneringen er skredet frem. Det har været en virkelig positiv oplevelse for dansk ishockey og givet os et ekstra skub i arbejdet frem mod VM på hjemmebane i 2018, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen

– Vi er ganske enkelt utrolig stolte af landsholdets præstation i Rusland. Og så er vi i DIU ganske enkelt ydmyge og taknemmelig over, at spillerne finder ressourcer til at stille op efter en lang sæson i deres respektive klubber rundt om i verden, tilføjer han.

– Resultaterne i Moskva er endnu et bevis på, hvor langt dansk ishockey er nået i det seneste tiår, og jeg noterer mig både, at vi har spillet lige op med store nationer som Tjekkiet og Schweiz og slået Letland, Norge og Kasakhstan, som ligger omkring os på verdensranglisten, siger Ulrik Larsen.

– De sidste uger er også et bevis på, at vi har et bredt og stærkt spillermateriale – både i Metal Ligaen og Europa – og så nogle topspillere fra NHL på allerhøjeste niveau til at give et ekstra løft. Samtidig har vores landstræner Janne Karlsson formået at køre nye, unge spillere ind i truppen. Næste generation er på vej, tilføjer han.

Der er flere gode aspekter i den flotte indsats i Moskva.

For eksempel har det danske landshold levet op til Team Danmarks resultatmål for ishockeysporten i 2016.

– Team Danmark har været og er en mangeårig loyal og vigtig støtte for Danmarks Ishockey Union, og vi er glade for at kunne opfylde deres krav – også med henblik på fremtidig støtte, siger Ulrik Larsen.

– Samtidig har TV2 Sports massive dækning af VM også gjort, at den folkelige bevidsthed omkring landsholdet er blevet styrket og vi har generelt oplevet en stor, dansk ishockeysæson på alle parametre.

– Vores U20-landshold var i VM-kvartfinalen, vores U18-landshold var få minutter fra at holde sig blandt verdens 10 bedste nationer og vi leverede et succesfuldt Division IA-VM på hjemmebane for kvindelandsholdet. Samtidig har vores spillere i NHL og i udlandet gjort sig stærkt bemærket og vist flaget derude, siger en stolt DIU-direktør.

Danmark spiller kvartfinale på torsdag. Modstanderen bliver enten Finland eller Canada. Kampen spilles i Skt. Petersborg og det er endnu ikke afgjort, om det bliver 15:15 eller 19:15 dansk tid.