I september måned afsatte Københavns Kommune i budgettet for 2015 penge til forprojektering og planlægning af en ny permanent skøjtehal på Østerbro i København.

Det var en meget glædelig nyhed for Danmarks ældste ishockeyklub, KSF, samt SKK (Skøjteklub København), som begge holder til i den midlertidige boblehal på Gasværksgrunden, Østre Skøjtehal.

Boblehallen har efterhånden stået der i 6 år, og den er blevet rammen om 3-400 børns og over 100 seniorers aktive fritidsliv på skøjter. Der klædes om i containere, og der er rotter i omklædningsrummet, og der må kun være 150 personer ad gangen i ishallen.

Så boblehallen er nedrivningsmoden, og efter planen skal den da også fjernes efter sæsonafslutningen i 2015. Det sker dog næppe, for der er ikke afsat budgetmidler til en ny skøjtehal i 2015, kun til forprojektering og planlægning af en ny hal.

KSF og SKK håber derfor på en dispensation fra Københavns Kommune, så de kan blive i boblehallen, indtil en ny permanent skøjtehal står klar.

I 2015 vil der blive udarbejdet et halprojekt i samarbejde med de to brugerklubber. Samme proces er blevet benyttet med succes i f.m. planlægningen af den ny skøjtehal i Ørestad Syd (ved siden af Royal Arena).

Når projekt og budget ligger klart, vil politikerne i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation tage stilling til i efteråret 2015, om de vil bevilge pengene til en ny skøjtehal på Østerbro.

Med en permanent skøjtehal på Østerbro og en ny skøjtehal i Ørestad Syd vil København have to skøjtehaller. Det er betydeligt mindre end andre storbyer i Nordeuropa, men naturligvis er to haller bedre end én. Royal Arena har ikke kølerør i betongulvet og kan derfor ikke benyttes til skøjtehal. Til VM 2018 vil der naturligvis blive etableret en mobil løsning i Royal Arena.