Vi skal lige skrue tiden tilbage til U18-landsholdets sidste kamp mod Norge i Division IA, hvor det lykkedes for danskerne at vinde 5-3. Et nederlag i ordinær tid havde betydet nedrykning, men i stedet blev det nu til en bronzemedalje til danskerne efter Letland og Tyskland.

Martin Struzinski, landstræner for U18-landsholdet:

– Kampen mod Norge var en hård kamp, hvor drengene formåede at finde det rette spændingsleje og arbejdede hårdere end modstanderen selv om det ikke altid var lige kønt – dertil var kampens betydning for stor.

Han kalder årgangen for en af de mest udfordrende, han har haft ved otte U18 VM-turneringer.

– Spillerne fandt først halvvejs ud af, hvad det vil sige at betale prisen. “Battleniveauet” kom desværre først i tredje Kamp, selvom vi spillemæssigt leverede som aftalt. De 12 undertalsmål samt et svingende målmandsspil gjorde, at vi ikke formåede at konkurrere med de øvrige topnationer til trods for vi i gennemsnit holdt modstanderne til under 20 skud pr. kamp i fem kampe.

– Dog endte vi med en godkendt placering og holdt vores seedning fra i fjor med en bronzemedalje. Vigtigst af alt har drengene fået en lærerig oplevelse af, hvor meget, der kræves af at spille et VM på en stor scene. Det kom bag på de fleste, siger Martin Struzinski.