Det holdt hårdt, men det holdt!

I en kamp præget af mange udvisninger og en stærk dansk fight lykkedes det for U18-kvinderne at vinde VM-premieren over Polen her til aften i Katowice. 512 tilskuere overværede den dramatiske kamp, som på ingen måde blev en gentagelse af den ganske problemløse danske 6-1-sejr for et par dage siden i testkampen mellem de to hold.

Danmark scorede to gange i powerplay: I første periode ved Maria Peters og i tredje periode ved Mille Sørensen. Herlig udnyttelse af overtallet og i øvrigt også stærk boxplay af de rød-hvide. Cassandra Repstock-Romme reddede 22 polske skud og holdt nullet.

Kampen blev afsluttet af et gedigent slagsmål med samtlige spillere på isen iblandet. Danmarks Amalie Andersen pådrog sig en fem minutters-straf, mens polakkerne ligeledes fik en game misconduct og hele fem udvisninger yderligere for roughing. Sikke en afslutning.

Danmark møder i morgen Storbritannien, der tabte 0-3 mod Italien tidligere på dagen.

– En meget hektisk kamp, hvor vi lod os stresse af godt skøjtende polsk hold og en god målmand. De polske tilskuere skabte stemning og lagde pres på dommeren. Vores piger kæmpede godt i sidste periode, og vi scorede nogle rigtig flotte powerplaymål, siger den ene af to landstrænere, Bjørn Peters, fra Polen.

– I slutfløjtet endte det i det store slagsmål som blev startet af polakkerne. Vi holdt desværre ikke hovedet koldt, og vi ved lige nu ikke, om det får nogen konsekvenser, lyder det.