Den gik ikke. De danske U18-kvinder tabte i oprykningskampen med 1-4 mod Italien, og det skabte naturligvis dyb skuffelse hos de unge danskere. Naturligt nok så tæt ved målet, men landstrænerduoen Bjørn Peters/Ulf Werner var alligevel fattede, da de konkluderede efter nederlaget.

– Selv om det er svært lige nu for spillerne, så har vi forsøgt at forklare dem, at vi altså er et udviklingshold – og at man også udvikler sig, når man taber. Italienerne var bedre på dagen. Vi fightede godt, men lavede en række personlige fejl, der kostede muligheden for at komme tilbage i kampen. Selv om vi dog kunne notere os tre stolpeskud.

– Man må bare sige, at italienerne var dygtige til at udnytte deres chancer, og de spillere, vi i forvejen havde advaret imod, viste stor klasse, lyder det fra Bjørn Peters og Ulf Werner i telefonen.

Det er tredje sæson, de to landstrænere har været i spidsen for U18-landsholdet – og i øvrigt første gang, det ikke har givet hverken op- eller nedrykning.

– Men de her piger har været det mest fokuserede hold. Der har været god stemning hele vejen, og de har arbejdet godt og hårdt, siger Bjørn Peters og Ulf Werner.

– Det absolutte fokuspunkt må være at bruge skøjteløbet bedre. Pigerne skøjter godt, men falder engang imellem ned og glemmer, at der skal arbejdes hele tiden. Og i dag er vi oppe mod et par italienere med virkelig gode hænder. Der kan også arbejdes med stokteknikken, siger landstrænerduoen.

 

Amalie Andersen blev kåret til den danske MVP efter en række solide kampe og et rigtig godt arbejde i baggrund som kaptajn for holdet.

– I det hele taget har hele vores gruppe af kaptajner, også Linn Thomsen og Lilli Pearl Friis-Hansen, været fremragende, lyder det fra trænerduoen.