Normalt plejer U16-landsholdet at spille tre kampe i februar mod Norge, men den testserie er aflyst, da nordmændene skal være vært for ungdoms-OL i Lillehammer.

Til gengæld skal landstræner Daniel Rasmussen – i modsætning til tidligere sæsoner – i gang med årets sæsonprogram allerede nu i august. Rejsen er foretaget i bus fra Danmark og til schweiziske Zuchwil, hvor det fra i dag gælder en firkantturnering mod Tyskland og to hold fra værtsnationen.

Kvalificeret modstand, som DIU’s udviklingschef Flemming Green udtrykker det.

– Det er stærke hold, vi møder tidligt på sæsonen, og det er bestemt en attraktiv opgave. Men samtidig er vi i august, og det er klart, at vi ikke har nået at se spillerne an på unions- og elitesamlinger endnu. Vi havde selvfølgelig vores CCM Camp tidligt på sæsonen, men det er ikke kun ud fra den, vi har udtaget holdet, siger Flemming Green.

– Vi har set lidt i bakspejlet, mens vi fremadrettet – når vi udtager trupperne – selvfølgelig vil se mere på spillernes aktuelle og form og præstationerne ved unions- og elitesamlingerne.

Truppen – se den ved at klikke her – ankom til Schweiz i går, og efter en dag med træning går det løs med kampen mod Tyskland klokken 16. Læs mere om matchen i aften her på ishockey.dk, der naturligvis har kontakt til den danske lejr.

Danmark stiller i følgende opstilling:
Opstillingen mod Tyskland ser således ud:
William Kølln (Mads Søgaard)
A:Christoffer Frænell, Max Olesen – Frederik Kaels, Gustav Green, Nicklas Jensen
B: Marco Petersen, Jonas Krogsgaard – Sebastian Sørensen, Simon Golbert, William Nistrup
C: Bertram Jelert, Philip Petersen – Emil Bredvig, Mikkel Pedersen, Lukas Bach Nielsen
D: Patrick Møller, Jesper Horsted – Jonas Jakobsen, Victor Cubars, Oskar Boel