Find klaphat og luffer frem og følg Danmark mod verdens bedste ishockeynationer direkte på TV 2 SPORT. TV 2 SPORT stiller selv med A-kæden Elming, Bøjgaard og Hirsch og sender samtlige VM-kampe.

Vi kender det fra fodbold og håndbold. Når de store slutrunder går i gang, og nationen er i kamp, elsker vi at følge og støtte de danske atleter. Nu er turen kommet til VM ISHOCKEY 2015, og selv om det er en kold sport, banker hjertet stadig varmt for Danmark.

– På TV 2 SPORT elsker vi de store slutrunder, og vi er glade for at kunne invitere danskerne til at samles om VM i ishockey, når der skal kæmpes på isen. Og jeg tør næsten love, at seerne vil kunne se deres egen ånde hjemme i stuen. Så tæt kommer vi på at være der selv og opleve stemningen, når Danmark spiller, fortæller Frederik Lauesen, sportschef hos TV 2.

Danmark mod verdens bedste
VM i ishockey udkæmpes i Tjekkiet 1. – 17. maj, og TV 2 SPORT sender alle Danmarks kampe direkte. Danmarks første kamp er 2. maj mod Slovakiet, som næsten er på hjemmebane og får en udsolgt arena i ryggen.

– Danske profiler, der er værd at holde øje med, er spillere som Jesper Jensen, som lige har spillet Rögle op i Swedish Hockey League, samt den tårnhøje back og NHL-spiller, Oliver Lauridsen. Sammen med veteraner som Morten Green og Kim Staal bliver det rigtigt spændende at se dem på samme hold mod nogle af verdens bedste nationer som USA, Finland og Rusland. Og så glæder jeg mig til at se de unge talenter som f.eks. Thomas Spelling, siger Jimmy Bøjgaard.

Jimmy Bøjgaard kommenterer direkte fra Tjekkiet sammen med Peter Hirsch, der er med som ekspert. Peter Hirsch har selv tidligere vogtet det danske mål under ni slutrunder og stod bl.a. på mål i 2004, da Danmark spektakulært blev oppe i A-gruppen takket være et historisk japansk selvmål. Den VM-turnering blev spillet i samme hal i Ostrava, hvor Danmark nu altså vender tilbage til 11 år senere. Hirsch og Bøjgaard danner kæde med Claus Elming som vært direkte fra Tjekkiet.

TV 2 SPORT skriver tv-historie med samtlige VM-kampe
VM i ishockey er opdelt i to grupper med otte hold i hver, og de fire bedst placerede går videre til kvartfinalerne. Danmark er i gruppe B med USA, Rusland, Finland, Slovakiet, Norge, Hviderusland og Slovenien. Gruppe A består af Sverige, som ligger nr. 1 på verdensranglisten, Canada, Tjekkiet, Schweiz, Letland, Frankrig, Tyskland og Østrig. Superstjerner som Jaromir Jagr, Anze Kopitar og Tyler Seguin har allerede meldt deres ankomst, blot for at nævne nogle af NHL’s største stjerner.

Da gruppekampene spilles samtidig, sender TV 2 SPORT mange af de store nationers og alle Danmarks kampe direkte. De øvrige kampe sendes forskudt imellem to direkte kampe, så der er dømt fuld VM-pakke på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, der som en særlig bonus sender alle kampe direkte. Det er første gang nogensinde, at samtlige 64 kampe fra et VM sendes på en dansk sportskanal.

Hver dag kl. 22.30 samles der op med mål, sidste nyt og analyser i ’SportsCenter: VM ISHOCKEY’.

tv2.dk går også i VM-stemning. På sitet vm.tv2.dk vil der være liveblogs, kommentarer, højdepunkter fra kampene samt præsentationer af spillerne. På de sociale medier benyttes hashtagget #isvm for spørgsmål til kommentatorer og værter undervejs i turneringen.