Overrækelsen af Canadian Ambassador’s Cup foregik i dag på den canadiske ambassade i en fin, behagelig og højtidelig atmosfære. Ambassadør Giroux og hans stab havde sørget for et fantastisk arrangement og hele salen summede af hockey her få dage før begyndelsen af den nye sæson.

Prisen til årets danske spiller i Metal Ligaen sæsonen 2014/15 gik til Daniel Nielsen, der fik følgende ord med på vejen i motiveringen:

Når man som back spiller sig op på en 11. plads på grundspillets topscorerliste og leverer 1.24 point pr. kamp og 42 point i alt, så er det et udtryk for ren klasse.

Når man samtidig spiller omkring 30 minutter i stort set hver eneste kamp og gør det med elegance, overblik og teknisk højt niveau, hører man til Metal Ligaens absolutte profiler.

Daniel Nielsen leverer i stort set hver eneste kamp.

Han er en spiller, som træneren altid kan regne med, og han er eksponent for fair play og ordentlig opførsel på banen.

Med sit rolige gemyt er han en perfekt kaptajn for et hold med mange unge spillere.

Han var med til at vinde grundspillet og Metal Cup, og selv om det kiksede med mesterskabet er Daniel Nielsen umulig at komme udenom, når det gælder årets tildeling af Canadian Ambassdor’s Cup og det mest imponerende trofæ i dansk ishockey.

Niklas Andersen blev kåret til årets talent i Metal Ligaen – den U20-spiller, der har gjort sig stærkest bemærket i løbet af sæsonen 2014/15. Med følgende begrundelse.

Efter mange sæsoner som “sovende gigant” i dansk ishockey, stak Esbjerg endelig hovedet frem i sidste sæson.

Ikke mindst på grund af en ung, fremadstormende stamme af danskere, der supplerede de stærke udenlandske spillere på fornemste vis.

En af de spillere, der for alvor eksploderede, var en ung, opportunistisk angriber, der i selskab med nogle stærke profiler hurtigt løftede sig til en spiller over gennemsnittet i Metal Ligaen.

Niklas Andersen leverede 18 point i 36 grundspilskampe og fremstod som en stærk individuel aktør, samtidig med, at han sled og slæbte for holdet. Han var en vigtig spiller i Esbjergs vej til DM-finalen, og gjorde det så godt i Metal Ligaen, at han ikke kan være til stede her i dag.

Niklas er på den anden side af Atlanten og kæmper for en plads på holdet hos Spokane Chiefs i Western Hockey League.

I dag repræsenteres han af en anden Esbjerg-kæmpe, nemlig far, Jan Andersen. Stort tillykke til Niklas med trofæet og den fine præmie fra TISSOT som følger med.

Derefter fik Jacob Grumsen prisen som årets dommer – BT’s Gyldne Fløjte. Med følgende ord:

Vi skal helt tilbage til 2001.

En ung linjedommer fra Esbjerg – måske lidt benovet – modtog for første gang BT’s Gyldne Fløjte.

Næsten 15 år senere har den unge linjedommer udviklet sig til en hoveddommer på et sikkert, internationalt niveau.

Han dømmer VM-turneringer på højeste plan, og vi fik endnu et bevis på hans internationale klasse, da han for nylig blev udtaget til at dømme slutspillet i Champions Hockey League.

Jacob Grumsen er vokset sæson for sæson, og han fremstår som en voksen, balanceret og myndig hoveddommer, der har klasse til at dømme de største kampe og spillere – både nationalt og internationalt.

Det er kollegerne, der har stemt ham ind, og dermed kan stemplet som sæsonens bedste hoveddommer ikke være mere fornemt.

Tillykke til Jacob Grumsen med BT’s Gyldne Fløjte og stort held og lykke med de kommende opgaver, nationalt såvel som internationalt.