Dansk ishockey bliver ikke blot repræsenteret af landsholdet ved det kommende VM i Slovakiet.

To linjedommere fra Metal Ligaen skal nemlig også agere ved VM. For tredje gang på stribe er Rene Vejs Jensen udtaget til den fornemme opgave, mens britiske Andrew Dalton, der har været otte sæsoner i Metal Ligaen og også dømmer i den britiske liga, ligeledes er kommet på listen.

– Jeg er stolt på først og fremmest Rene og Andys vegne. Men dernæst også på vores dommerprograms og Metal Ligaens; det er helt unikt at en liga på vores størrelse kan levere to af 16 linjedommere til VM i Ishockey, siger Kim Pedersen, der er leder af det danske dommerprogram.

For René Vejs Jensen bliver det VM nummer tre på striber i striber.

– Jeg skylder mine kolleger i Metal Ligaen stor tak for deres altid store støtte, ligesom det naturligvis ikke er muligt at konkurrere på det her niveau uden støtte fra min familie og min arbejdsplads. Jeg er stolt og beæret over at skulle deltage i mit tredje VM, og må blot konstatere at det ikke var muligt for os som gruppe at levere to dommere til VM, hvis ikke DIU og Metal Ligaen havde opsat en professionel ramme omkring dommergerningen, siger han.

Andrew Dalton glæder sig over at have haft muligheden for at dømme i Metal Ligaen.

– Det har i den grad sendt mig videre ud på rejsen og jeg vil meget gerne takke ligaen og Kim Pedersen for muligheden for at dømme i Danmark. Min familie har også en stor del af æren, og den vil jeg også gerne takke mange gange, siger han.