Både U17-, U18- og U20-landsholdsspillerne hos herrerne (udvidede grupper) er i løbet af den seneste uge blevet testet på vægt, længdespring og 3000 meter-løb.

Og mens de danske spilleres vægt og evne til at hoppe langt måler sig ganske pænt med den internationale skala, så ser det anderledes skidt ud med evnen til at løbe en tre kilometer på en tilfredsstillende tid.

Gennemsnittet for U20-spillerne var på 12:01 minutter, og det er langtfra i orden, konstaterer DIU-talentchef Olaf Eller.

– Konditionen er uhyre vigtig i dagens ishockey. En god kondition er grundlæggende i forhold til evnen til at fortsætte med at arbejde i hvert eneste skift og samtidig også muligheden for at spille mange minutter i en kamp.

– Sidst, men ikke mindst, er konditionen også meget vigtig i forhold til at spille fem kampe på syv dage, som ved en VM-turnering. Der har vi haft problemer på det seneste, og det har vi også kunnet aflæse ved VM for vores ung, siger han. Olaf Eller pointerer, at man skal ned på 10:30 minutter, hvis man skal i international klasse på en tre kilometer og opfodrer klubberne til at se på sagen.

– Måske har styrketræning fået for meget fokus alene. Det gælder om at vi nu får de tilpasset, så spillerne nu både bliver trænet på deres kondition og deres muskelopbygning. Det er virkelig noget, vi som forbund skal lægge en indsats i at få forbedret, siger Olaf Eller.