Pressemeddelelse fra Ligaforeningen:

– De 10 klubber kvitterer for spillernes opbakning, og tilbyder til den kommende sæson en ny og forbedret standardkontrakt.

De danske Metal Liga-klubbers direktører mødtes i går i SE Arena, og kunne med stor glæde konstatere, at kontraktudvalgets arbejde allerede har båret frugt. De danske ishockeyspillere i Metal Ligaen kan derfor se frem til stærkt forbedrede standardkontrakter i den kommende sæson.

“Da Metal Ligaens ishockeyspillere for nylig som en samlet enhed bakkede op om kontraktudvalgets arbejde, lovede Ligaforeningen og kontraktudvalget at sætte skub i arbejdet med at levere en ny og forbedret standardkontrakt”, siger Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen, der også er administrerende direktør i SønderjyskE.

Kontraktudvalget – bestående af Hernings Daniel Nielsen, Rungsteds Mikkel Holten Møller,direktør for Frederikshavn White Hawks, Henrik Andersen og DIU direktør Ulrik Larsen – har arbejdet hurtigt, så de ti klubbers spillerrepræsentanter allerede harhaft mulighed for at se udkastet, som der arbejdes videre med, så de sidste kommaer kan sættes.

Det har været utrolig vigtigt, ikke mindst at få spillerne forsikret, og det bliver de nu i den nye standardkontrakt. Samtlige spillere får nu en forsikring betalt af klubben, og herudover er der lavet et samarbejde med forsikringsselskabet, sådan spillertrupperne løbende informeres og tilbydes personlig forsikringsrådgivning. Endelighar vi justeret på en lang række andre “bløde”punkter, til gavn for spillerne”, siger Klaus B. Rasmussen.

“Udover den glædelige beslutning og vedtagelse af ny standardkontrakt, handlede mødetmeget om spillerne og fremtiden. Vi mangler endnu at se svaret fra ministeren omkring udlændingeloftet, men det erunægtelig meget svært at se en bevarelse af dette.”

“Det er paradoksalt, at fjernelsen af udlændingeloftet sker på initiativ af spillernes egen fagforening, men idag har klubberne givet håndslag på, at vi fortsat vil værne om især de yngre danske spillere i ligaen, så vi sikrer en fortsat god talentudvikling, der jo netop har sit afsæt i blandt andet udlændingeloftet, men vi vil naturligvis rette ind efter ministerens svar og se hvad der er muligt”, slutter Klaus B. Rasmussen.