Det danske ishockeylandshold er blevet ramt af en ærgerlig nyhed et par uger før forberedelserne til VM i Rusland begynder for alvor. Peter Regin, der ellers skulle have spillet VM for første gang siden 2010, er blevet ramt af en skulderskade, som har tvunget ham til en operation.

Regin, der har spillet en fremragende sæson i den russisk baserede Kontinental Hockey League (KHL) for Jokerit Helsinki, havde ellers glædet sig til igen at repræsentere Danmark ved et VM.

– Jeg er oprigtig ked af, at jeg ikke kan spille VM. Heldigvis har min nuværende skulderskadeikke noget med mine tidligere skulderproblemer at gøre. Men i samråd med min klub har jeg vurderet, at tidspunktet for operationen og den efterfølgende genoptræning på tre måneder er det rigtige nu, siger Peter Regin.

Heldigvis forventes han at være hundrede procent klar til den anden store danske landsholdsbegivenhed i 2016, når OL-kvalifikationen spilles i september i Hviderusland.

– At jeg ikke kommer med til VM vil blot gøre mig yderligere motiveret til OL-kvalifikationen, siger Regin.
Landstræner Janne Karlsson er naturligvis også ramt af Regin-afbuddet.

– Jeg har lært Peter at kende både sportsligt og personligt i den her sæson, og han ville virkelig have været et fremragende tilsæt til vores VM-hold. Vi kommer til at undvære en ledertype og en spiller, der potentielt kunne høre til blandt VM’s topspillere. Heldigvis får vi Peter med til OL-kvalifikationen. Det er vigtigt, siger den danske landstræner.