Metal Ligaen 2017/18 bliver endnu større og bredere i den kommende sæson. Hvidovre Ishockey Fighters træder ind som nyt hold efter at være blevet godkendt af Danmarks Ishockey Unions licensudvalg.

Samtlige 10 hold fra sidste sæson har ligeledes fået licensen godkendt, og dermed udvides Metal Ligaen altså til 11 mandskaber.

– Hvidovre har organisatorisk forberedt sig grundigt og seriøst til at spille med i Metal Ligaen og rent sportsligt beviste klubben også, at holdet er klart ved at vinde 1. division, landets næstbedste række, i foråret.

– De økonomiske nøgletal, vi har modtaget, ser fornuftige ud, og derfor er vi overbevist om, at Hvidovre kan være med i Metal Ligaen igen fra den kommende sæson. Vi glæder os til at byde et bæredygtigt ishockeyprojekt velkommen ind i vores bedste række, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen, der også er formand for licensudvalget.

At Metal Ligaen nu tæller 11 hold betyder ligeledes, at grundspillet bliver længere og for første gang rammer 50 kampe.

De 11 hold mødes fem gange, hvilket giver 25 hjemmekampe og 25 udekampe til alle klubber i løbet af grundspillet, som foreløbig planlægges til at begynde 8. september.

Desuden skal ishockeytilskuerne til at holde øje med en ny streg i tabellen. Efter grundspillet går de seks bedste hold direkte i kvartfinalen.

Nummer 7-10 går ind i første runde af slutspillet – en såkaldt ”play in”, som det kendes fra flere andre ligaer ude i Europa. Her mødes nummer 7 og 10 og nummer 8 og 9 bedst af om en billet til kvartfinalen.

Kun nummer 11 i Metal Ligaen har således spillet færdig efter grundspillet, der har fået en anden ny ekstra dimension.

Som noget nyt kvalificerer de fire bedste hold efter 20 runder sig til Metal Cuppens – pokalturneringens – Final 4, der spilles i Jyske Bank Boxen i Herning som en generalprøve på VM senere på sæsonen.

– Grundspillet bliver ekstra spændende i næste sæson med mange nye dimensioner. Vi glæder os allerede til at komme i gang, siger formand for Ligaforeningen Klaus B. Rasmussen.

Sæsonen 2017/18 bliver historisk for dansk ishockey.

Ikke blot med den udvidede Metal Liga, men også med Metal Cup-finalestævne i Jyske Bank Boxen og senere på sæsonen VM samme sted. Et VM, hvor Københavns smukke Royal Arena også vil være vært for gruppespillet og slutkampene.