A-LANDSHOLDET tabte tidligt i dag med 2-4 Sydkorea.

EMIL KRISTENSEN OG MARKUS LAURIDSEN scorede de danske mål i “formiddagskampen” i Sydkorea, hvor de danske drenge desværre måtte tage imod et 2-4 (1-0,0-2,1-2)-nederlag mod værterne fra Sydkorea.

Ni udvisninger (mod Sydkoreas to) blev kostbare for kræfterne i længden og trods et heftigt pres efter Markus Lauridsens 2-3-reducering lykkedes det ikke at udligne. Emil Kristensen var den danske 1-0-målscorer, så vi krydser fingre for, at angriberne også finder målet i morgendagens kamp mod Japan, der spilles klokken 6:30 dansk tid.

KVINDERNES OL-DRØMME led et knæk med et 1-6-nederlag mod stærke Schweiz.

Kaptajn Henriette Østergaard efter kampen:
– Vi vidste, at vi skulle arbejde hårdt i vores egen ende, men når det er sagt, så tænker jeg ikke, de var SÅ meget bedre end os. Jeg mener, vi havde gode muligheder, vi skulle have scoret på. De fik et par heldige mål i starten, som satte os tilbage. Vi vidste, at vi skulle spille defensiv hockey, og det var, hvad vi gjorde. Vi leverede et godt job i vores egen ende, men manglede desværre lige det sidste, sagde hun.

Sejr til 18’erne over Letland: 
Det danske U18-landshold spillede første kamp ved 4-nationers turneringen i Gigantium Isarena, hvor første modstander var Letland, der spiller med i øverste gruppe ved VM.

Danskerne kæmpede godt, men viste lidt svaghedstegn i 2. periode, hvor man var ved at sætte en sikker føring over styr. Det blev til en dansk sejr på 4-2, hvor hele danske ti forskellige spillere blev noteret for minimum et point.

Danske målscorere var Jonas Røndbjerg, Asger Petersen, Andreas Grundtvig og Lucas Andersen.

U17-landsholdet VANDT en flot og meriterende 3-1-sejr over Slovakiet i Füssen:
Danmark fik et Rungsted-mål til 1-0, da Kristian Berlin – assisteret af William Nistrup – scorede til for Danmark efter 10 minutter. Et disciplineret dansk hold fik blot to udvisninger i løbet af kampens 60 minutter, men den ene udnyttede slovakkerne til at udligne efter 25 minutter. 1-1 efter anden periode, men så slog Danmark til igen i tredje periode.

Frederikshavneren Mikkel Bertelsen satte 2-1-scoringen, uassisteret, efter 43 minutter, og danskerne lukkede kampen med 3-1-målet i det 54. minut, da AaB Ishockeys Christoffer Åkesson scorede – assisteret af Esbjergs Oliver Kjær.

– Vi grundlagde sejren i en flot første periode, som vi styrede det meste af. Drengene fik masser af selvtillid, da de opdagede, at de kan være med på det her niveau. Men kun hvis vi holder konceptet og aftalerne. I anden periode holdt vi ikke rigtig rytmen, tog et par tidlige lange skift og kom i “utakt”, siger træner Mikael Hammarström.

– Vi kom tilbage til dele af vores flotte første periode i tredje periode. Mikkel Bertelsen leverede en flot individuel præstation og bragte os foran 2-1 i begyndelsen af perioden. Vores fjerdekæde scorede til 3-1 med seks minutter igen, og derefter lukkede vi kampen ned.

– Vi kan være tilfredse med 40-45 minutter af kampen. Der spillede vi virkelig som et hold og tog fornuftige beslutninger på isen. Vi mistede fokus lige efter vores scoringer til 1-0 og 2-1 og blev lidt for naive og tog dårlige beslutninger i stedet. Det skal vi lære, for det straffes ofte på den internationale scene, siger han.
Füssen1
Füssen2