Angrebsforstærkning til det danske VM-hold hentes ind fra Columbus Blue Jackets

Den tredje NHL-spiller er nu klar til at spille VM for Danmark. Efter Frans Nielsen og Frederik Andersen flyver Oliver Bjorkstrand direkte ind på det danske landshold, der i de kommende dage spiller VM på hjemmebane.

Danmark har hjemmebane i Herning, hvor Oliver Bjorkstrand har fået sin ishockeyopdragelse, og nu er den stærke angriber altså klar til at stille op for Danmark i sin hjemby.

Det bekræfter Oliver Bjorkstrand selv overfor Danmarks Ishockey Unions sportschef Jesper Duus.

Alle involverede parter har givet grønt lys og papirarbejdet er i orden.

– Det er selvfølgelig ikke nogen nem beslutning, når jeg ikke har nogen kontrakt for den kommende sæson. Men det har været en god og betryggende proces at få forsikringen på plads med DIU, og jeg har haft et brændende ønske om at være med i år. Jeg glæder mig vildt til at trække trøjen over hovedet på fredag, siger Oliver Bjorkstrand.

– En fantastisk forstærkning til vores angreb. Det siger sig selv. Oliver er etableret NHL-spiller af den stærke slags, og han er samtidig højreskytte. Han bringer et farligt aspekt ind på holdet med sine målscorerevner. Vi glæder os virkelig til at se ham i Herning, siger sportschef hos Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

Oliver Bjorkstrand har haft en fremragende karriere og kan fremvise adskillige meritter på trods af sine blot 23 år. Inden han forlod Danmark, blev Bjorkstrand dansk mester med Herning Blue Fox. Derefter flyttede han til nordamerikansk juniorhockey, hvor han vandt mesterskabet i WHL med Portland Winterhawks i sæsonen 12/13. Bjorkstrand blev ligaens MVP i 2014/15-sæsonen og strøg derefter til AHL.

Her vandt han Calder Cup-trofæet i 2015/16 i den næstbedste nordamerikanske liga på seniorniveau. Bjorkstrand scorede det afgørende mål for Lake Erie Monsters i finaleserien, og han blev kåret til slutspillet mest værdifulde spiller.

I de seneste sæsoner har han spillet for Columbus Blue Jackets i NHL, i denne sæson med fornemme 40 point i 82 grundspilskampe og tre point i en tæt første runde-serie i Stanley Cup-slutspillet med Columbus, som blev tabt til Washington og Lars Eller.

Nu er han parat til at afslutte sæsonen med et VM for Danmark. Vi glæder os til et gensyn med Bjorkstrand, der senest optrådte for Danmark ved OL-kvalifikationen i Minsk i 2016.

En enkelt ændring i truppen, der nu er reduceret til tre målmænd: Frederik Andersen, George Sørensen og Sebastian Dahm.