I forbindelse med tv-kampen mellem Odense og Rungsted i aftes blev Olaf Eller kåret som årets ungdomstræner.

Olaf Eller, der i indeværende sæson træner både U20-landsholdet og Rungsted i Metal Ligaen (sammen med Per Holten Møller) fik overrakt den flotte statuette fra Nordisk Metalkunst af DIUs direktør, Ulrik Larsen, som fremhævede den historiske VM-kvartfinale og top-8-plads i verden som naturlig årsag.

En stolt Olaf Eller kvitterede straks ved i et interview i forbindelse med kampen at sende hæder videre ud i det danske ishockeysystem:

– På U20-landsholdet er vi så heldige, samling efter samling at have en række veltrænede spillere, som de mange dygtige ungdomstrænere derude har formet, så vi får dygtige spiller ind. Derfor er denne pris til dem, som knokler for at levere talentmassen til dansk ishockey, lød de flotte ord fra en overrasket Olaf Eller.

– Jeg er meget overrasket, men det gør mig stolt at få anerkendelse for det arbejde og de resultater, vi lykkedes med at skabe sidste år. Det var et holdarbejde af team og spillere, og vi vil meget gerne forlænge opholdet i A-gruppen ved det kommende VM i Finland blandt verdens bedste U20-nationer, sagde Eller.

Som sædvanligt var det en hård kamp for juryen bestående af folk fra DIU, Dansk Metal samt danske ishockeyjournalister, alene at nominere tre blandt de mange dygtige ungdomstrænere i dansk ishockey.

De to øvrige nominerede i år var:

Michael Petersen, Hvidovre Ishockey Klub, som i en årrække har trænet ishockeyspillere fra U9 til U13. Han er yderst vellidt, engageret og meget respekteret. Han har om nogen stået på mål for de tanker, som ATK-mappen ”Den danske stil” er bygget op på. Resultatet af dette medførte i sidste sæson, at Hvidovres U13 vandt en fortjent og flot bronzemedalje ved DM.

Nicholai Sørig, Aalborg, som i en årrække har været ungdomstræner i Aalborg, kulminerende med, at han i sidste sæson førte Aalborgs U15-hold til DM-guld. Det var Aalborgs første ungdomsguld i mange år.  Samtidig fungerer han som unionstræner på U14 Vest-årgangen, og i denne sæson er han cheftræner på DIU’s Unionshold, U15 Vest. Et arbejde han udfører på bedste vis. Også han er en meget vellidt, engageret og respekteret træner.

Tillykke til de tre nominerede ungdomstrænere.