Mandag aften fik Danmarks Ishockey Union første NHL forstærkning til truppen der om 3 uger starter VM i Køln.

Winnipeg Jets spilleren Nikolaj Ehlers var hurtig på telefonen og kom med det positive ”Ja tak!” til VM invitationen.

Tidligere mandag kom accepten fra Winnipeg Jets GM Kevin Cheveldayoff og vejen er dermed banet for at Nikolaj Ehlers kan deltage i sit andet VM for Danmark.

Om VM deltagelsen siger Ehlers;

– Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg havde lyst til at spille VM for Danmark. Det var en kanon oplevelse i Moskva sidste år og jeg glæder mig rigtigt meget til at støde til holdet og igen kæmpe for Danmark.

Landstræner Jan Karlsson er naturligt begejstret for forstærkningen fra Nordamerika.

‐ Det glæder mig overordentligt meget, at Nikolaj kommer hjem til Danmark og VM deltagelse. Han er på alle måder en ekstraordinær spiller som i denne sæson har fået den fulde pointuddeling som hans store talent berettiger til.

Nikolaj Ehlers har i den forgangne sæson optrådt alle 82 gange NHL klubben Winnipeg Jets har spillet, har scoret 25 mål og 39 assists (31. bedste i NHL) – og blev dermed­ den dansker der har opnået flest point i en NHL sæson.

De nærmeste dage skal nu bruges til, at få de relevante forsikringer for Nikolaj på plads og han forventes at støde til landsholdstruppen d. 18. april til kampene mod Norge (20. april i Vojens – 22. april i Hørsholm).