Legendarisk landsholdslæge afgået ved døden

En trist meddelelse er tikket ind fra Herning, for dansk ishockey har sagt farvel til en stor personlighed.

Den afholdte og legendariske landsholdslæge Per Albæk er desværre ved døden på sønnen Jespers fødselsdag efter længere tids kræftsygdom.

Per Albæk er kendt i hele det danske ishockeymiljø og også internationalt efter en lang karriere, hvor han i et kvart årti tilbragte adskillige dage i boksen, på hotellerne og rundt omkring turneringerne både i ind- og udland.

Hans altid rolige, venlige og vedkommende personlighed gjorde ham til en person, som alle kunne lide og hans måde at være på aftvang respekt og fortrolighed hos spillere og ledere i dansk ishockey.

Per Albæk begyndte som læge på seniorlandsholdet i 1996 sammen med Frede Jensen og har været med på hele den rejse, som landsholdet og dansk ishockey har været igennem.

Ved VM i 2018 var han Event Chief Medical Officer og nåede således et fantastisk højdepunkt, som han klarede med størst mulig succes. Nøjagtig som han gennem karrieren havde gjort det ved adskillige VM-turneringen ude i verden.

Per Albæks indgang til ishockeysporten var sønnen Jesper, der efter en overstået ungdomskarriere i mange sæsoner var en solid angriber hos Herning Blue Fox.

Per Albæk var – inden han gik på pension – mangeårig og afholdt praktiserende læge i Ikast, og hans farvel til livet efterlader et stort hul i dansk ishockeys nyere historie.

Vores bedste tanker går til de efterladte. Æret være Pers minde.