Tidligere på året blev det offentliggjort, at Luleå-træner Fredrik Glader skal stå i spidsen for det danske kvindelandshold – i samarbejde med to assisterende træner, der også har stor erfaringer fra den svenske storklub, nemlig Mikael Forsberg (assisterende træner) og til VM Oskar Häggström (assisterende træner og videocoach). Ernst Andersen er målmandstræner i forbindelse med precamp og VM, og nu er det også på plads, at den tidligere landstræner hos kvinderne, Michael Thomsen, får en rolle som scout i løbet af sæsonen.

– Michael Thomsen kommer ind som assisterende træner, men vil ikke deltage i alle samlinger. Han vil scoute, primært spillere i DK, ligesom han vil forestå træninger i Danmark for spillere i Danmark og Sydsverige under sæsonen. Han vil være i tæt dialog med Fredrik Glader om aktuelle spilleres udvikling og formidle budskaber ud til spillere og trænere i Danmark, forklarer DIU-sportschef Jesper Duus.

Michael Thomsen er tidligere mangeårig ligaspiller og var cheftræner for kvindelandsholdet i to sæsoner fra 2015 til 2017. Han bringer derfor et indgående kendskab til dansk kvindeishockey med sig – og bliver på den måde et stærkt supplement til det øvrige trænerteam.