Mens sommervarmen hersker i Danmark, har Danmarks Ishockey Union og Ligaforeningen arbejdet med de sidste detaljer i turneringsprogrammet for den kommende sæson, der begynder 6. september.

Kampprogrammet kan downloades lige her: 

De ni hold i Metal Ligaen spiller i alt 216 kampe frem til grundspillets afslutning. Slutspillet begynder med kvartfinaleserierne 13. marts 2020.

Går ”slutspillet” hele vejen spilles en syvende finalekamp 1. maj 2020.

De fire hold til Metal Final4 – pokalturneringens slutspil – findes, når alle hold har spillet 16 kampe. Regnskabet gøres op 1. november og Metal Final4 spilles som udgangspunkt hos en af deltagerne i weekenden 31. januar til 2. februar. Den weekend kan dog flyttes, hvis tv-hensyn spiller ind.

De danske mestre spiller i Champions Hockey League 2020/21. Vinderen af Metal Final4 spiller i Continental Cup 2020/21. Hvis et hold vinder ”The Double”, får nummer to i Metal Ligaen tilbudt pladsen i Continental Cup.

Sådan blev programmet lavet:
Efter programmets ”turneringsnøgle” blev lagt frem – kort forklaret en overordnet model med fordeling af kampdatoer og spilledage – fik klubberne lov til at vælge program i omvendt rækkefølge:

Altså fik Odense Bulldogs som nederst placeret i fjor lov til at ”vælge program” først, mens Rungsted som forsvarende mester blev placeret til sidst.

Efter grundprogrammet blev lagt, havde klubberne mulighed for at gå i dialog med individuelle modstandere om eventuel flytning af kampe.

Der blev taget hensyn til, at Rungsted skal spille Champions Hockey League og at SønderjyskE skal spille Continental Cup.

Der er naturligvis mulighed for flytninger af kampe, hvis aktuelle situationer skulle opstå. Men det er ikke hensigten. Eventuelle ændringer vil blive annonceret på Metalligaen.dk.

Andre interessante datoer:

* Der spilles 10 ”julekampe” i dagene 27.-30. december 2019. Samtlige ni hold har en hjemmekamp mellem jul og nytår.

* Rungsted spiller sin første hjemmekamp i Champions Hockey League i Zug i Schweiz 29. august. Første hjemmekamp i kampagnen er hjemme mod Zug 5. september. To dage senere spiller Rungsted hjemme mod HC Pilsen fra Tjekkiet. Sidste deltager i gruppen er de finske mestre HPK Hämeenlinna.

* SønderjyskE spiller semifinale i Continental Cup i dagene 15.-17. november i Vojens. Modstanderne er Nottingham Panthers (Storbritannien), Amiens (Frankrig) og et kvalifikationshold.

* Der er internationale breaks for seniorlandsholdet fra 4. november til 11. november og i dagene 28. januar til 10. februar.