Det er et par uger siden, at de unge danske talenter på herresiden afsluttede Metal Development Camp, der blev afviklet i Herning. Og allerede nu er det lagt fast, at Herning også lægger is til næste sæsons tilsvarende arrangement, der afvikles i dagene 27.-30. juli 2020.

De datoer kan de danske ishockeytalenter allerede nu skrive i bøgerne, eftersom Metal Camp får endnu større vigtighed i de kommende sæsoner.

– Vil man være landsholdsaktuel i løbet af en ishockeysæson, er det fra nu yderst vigtigt, at man deltager i Metal Development i slutningen af juni, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Det er her, sæsonen begynder, understreger talentchef hos Danmarks Ishockey Union, Olaf Eller. Der var en del afbud til denne sæsons camp – en del på grund af ferie og nogle også på grund af deltagelse i en række private camps rundt omkring i verden.

– Jeg vil opfordre kraftigt til, at datoerne for næste sæsons Metal Development Camp noteres ned, siger Olaf Eller. – Vi skal selvfølgelig også være skarpere hos Danmarks Ishockey Union. Så vi vil sørge for, at trupperne er klar tidligt i forløbet, tilføjer talentchefen, der allerede agter at have bruttotrupper klar 10. maj 2020.

Denne sæsons Metal Development Camp forløb tilfredsstillende, siger Olaf Eller. – Jeg var efter spillernes fysik – eller mangel på samme – i sidste sæson, og de har hørt efter. Det ser bedre ud. Til gengæld er jeg ikke tilfreds med alle de afbud, siger han. De landsholdsaktuelle spillere, der ikke var med på campen i 2019 testes 18. august. For østspilernes vedkommende i Hvidovre fra klokken 10 til 14, mens vestspillerne tester i Herning fra klokken 11 til 15.