Man kan ikke sige, at det danske landshold på nogen måde har tjek over Finland sådan historisk set.

Men Danmark er dog kommet tættere på en af verdens stærkeste ishockeynationer, siden første gang de to hold mødtes tilbage i 2000.

Dengang kom et næsten andægtigt dansk B-gruppe-mandskab på træningstur til det finske og mødte et stormvejr i de tusinde søers land.

Danmark tabte på førstedagen 2-8 i Jyväskylä, mens det dagen efter blev endnu værre. Her vandt Finland med hele 14-1 i Kuopio og sendte dermed danskerne retur med et af de største nederlag i mange, mange år.

I dag mødes de to hold i Mikkeli i Finland og de to nationer er i den grad rykket tættere på hinanden. I 2000 var der næppe nogen, der forestillede sig, at Finland og Danmark skulle spille VM-kvartfinale, men det skete i fjor, hvor finnerne vandt 5-1 i Moskva – i øvrigt i en kamp tættere end cifrene antyder.

Historisk set har Danmark det naturligvis svært mod finnerne. 13 nederlag i 14 kampe og kun enkelt sejr, der til gengæld var legendarisk.

Vi skal tilbage til 2010 i Köln og gruppespillet, hvor de danske løver bankede de finske løver med 4-1. Måske får vi en overraskelse mere torsdag eller lørdag? Hvem ved?

Der er Faceoff 17:30 i Mikkeli og kampens sendes forskudt på TV2 Sport 20:10.