Sikke en weekend, vi får i Odense Skøjtehal fra fredag til søndag.

Landets seks bedste kvindehold mødes i denne sæsons DM-kvalifikation, hvor det gælder om to pladser i den kommende finaleserie – og naturligvis også bronzemedaljen, der går til nummer tre i DM-kvalifikationen.

Vi slår det fast med det samme: De forsvarende mestre fra Hvidovre og sidste sæsons sølvmedaljevindere fra Hvidovre er ligeledes storfavoritter til at komme i finalen i indeværende sæson.

Alene historikken fortæller, at det vil være en kæmpe sensation og nærmest historisk, hvis ikke Hvidovre og Herlev mødes igen.

De seneste 10 år Hvidovre og Herlev haft monopol på guld og sølv – med Hvidovre som firedobbelt forsvarende mester. I år har Hvidovre også vundet det sjællandske mesterskab, men er blevet hårdere udfordret end længe af lokalrivalerne.

Og vest for Storebælt har vi også et fynsk Odense-hold, der måske kan overraske – og hvem ved, om de andre tre vesthold kan drille giganterne?

Det ligner i hvert fald den mest spændende DM-kvalifikation længe i en sæson, hvor det netop er blevet en realitet, at Danmarks Ishockey Union satser hårdere end nogensinde på kvindeishockeyen.

Programmet for weekenden finder du her: 

Aldrig har et dansk kvindelandshold i ishockey nemlig fået så gode vilkår, som det bliver tilfældet i de kommende år. Ikke blot bliver kvindelandsholdet et stort satsningsområde, når overskuddet efter VM 2018-succesen skal fordeles af Danmarks Ishockey Union, landsholdet har også tirsdag fået tildelt 655.000 kroner fra Danmarks Idrætsforbund via Initiativpuljen.

Pengene skal fra 2019 bruges til udvikling via et professionelt setup omkring holdet og et løft af holdets taktiske, tekniske og fysiske formåen.

I alt kommer kvindelandsholdets budget op på næsten halvanden million kroner for 2019-sæsonen, hvor det første store skridt skal tages frem mod OL i 2022. Her er turneringen udvidet fra otte til 10 hold, hvilket giver Danmark endnu større muligheder for at kvalificere sig.

Landsholdets kaptajn, Josefine Jakobsen, glæder sig:

– Gennem flere sæsoner har vi haft et stort potentiale, og nu har vi endelig den rette mulighed for at få det forløst med de nye ressourcer. Penge alene kan ikke gøre det, og vi spillere er selvfølgelig også klar til at arbejde ekstra hårdt frem mod OL i 2022, siger hun.

Her i weekenden får du mulighed for at se både landsholdsspillere og ”boblere” i aktion, og vi glæder os i den grad til at præsentere de 15 spændende kampe for et forhåbentlig stort publikum i Odense.