Danmarks Ishockey Union opruster med øjeblikkelig virkning på den sportslige front.

48-årige Jesper Duus bliver ny sportschef, og er fra dags dato løst fra sine forpligtelser i Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub, hvor han for øjeblikket fungerer som sportschef.

Til gengæld forbliver Jesper Duus cheftræner i Rødovre Mighty Bulls i den resterende del af sæsonen, hvor hans engagement og målsætninger vil være uændret.

– Vi skal have VM på hjemmebane i 2018 og gearer nu op på den sportslige front. Ansættelsen af Jesper Duus er ligeledes en konsekvens af vores evaluering ovenpå den skuffende OL-kvalifikation i Minsk, siger direktør i Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

– Vi får en kapacitet med på holdet i vores sportslige sektor. Jesper Duus har masser af erfaring, og vi får en sportschef, der tænker ishockey fra morgen til aften – og har gjort det lige siden, han begyndte som professionel i udlandet i en ung alder, tilføjer han.

– Vi respekterer at Jesper først og fremmest er cheftræner for Rødovre Mighty Bulls i løbet af den igangværende sæson, men Jesper har under hans ansættelse i Rødovre bevist, at han mestrer alle de facetter, der skal til for at varetage jobbet som sportschef. Vi er meget glade for at kunne gøre brug af Jesper som kapacitet med det samme grundet hans fritagelse fra forpligtelserne i Rødovres moderklub.

– Jesper Duus bliver en perfekt ressource og medspiller til vores landstræner Janne Karlsson, samtidig med, at han er i stand til at styre alle de administrative opgaver, der følger med, siger Ulrik Larsen.

Jesper Duus bliver overordnet sportslig leder i Danmarks Ishockey Union. Dermed er seniorlandsholdet og samarbejdet med Team Danmark blandt meget andet lagt i hænderne på den tidligere landsholdsback, der takkede af som aktiv på landsholdet som 42-årig med et fremragende VM i Köln.

Danmarks Ishockey Unions nye sportschef begynder sit arbejde hos unionen med øjeblikkelig virkning. Jesper Duus er også med landsholdet en del af den kommende turnering i Ungarn i november måned. Han vil også være ved holdets side under VM i 2017 i Tyskland og Frankrig.

Jesper Duus begynder i Danmarks Ishockey Union på fuldtid, når Rødovre Mighty Bulls afslutter sæsonen, og DIU er meget taknemlig for velviljen fra traditionsklubben.

– Det er storsindet og glædeligt, at både RSIK og Rødovre Mighty Bulls hjælper os videre i ansættelsen af Jesper. Vi vil gøre alt for, at samarbejdet mellem DIU og Mighty Bulls fungerer smertefrit og uden problemer i den resterende del af sæsonen, siger DIU-direktør Ulrik Larsen.