Ser du dansk ishockey på TV2. Så er det naturligvis på TV2 SPORT, der foregår, og dansk ishockeys samarbejdspartner på tv-området kunne i går konstatere, at det er lykkedes TV 2 SPORT i sit første år at blive Danmarks største og mest sete sportskanal.

TV 2 SPORT stod i 2015 for 1,3 procent af danskernes tv-sening og var dermed en lille smule større end den nærmeste konkurrent TV3 SPORT 1.

TV 2 SPORTs position som Danmarks mest sete sportskanal er skabt via danske sportsrettigheder som håndbold, ishockey, basketball og motorsport samt internationale events og slutrunder inden for f.eks. håndbold, cykling, svømning, badminton, roning og ishockey, hvor danske sportsfolk gør sig stærkt gældende.

Herudover har TV 2 SPORT udviklet og sendt en række journalistiske magasinprogrammer samt vist sportsdokumentarer og gode gensyn med store, nationale sportsbegivenheder som EM i fodbold 1992.

– Vi er både enormt ydmyge og meget stolte over den måde, de danske sportsfans har taget TV 2 SPORT til sig. At kanalen i sit første leveår ender med at være den mest sete sportskanal blandt alle danskere, havde kun de mest optimistiske af os turdet drømme om. Der er mange stærke og dygtige konkurrenter i vores branche, så der er grund til at lade propperne springe på redaktionen. Det er en kæmpe cadeau til de mange dygtige og dedikerede mennesker på og omkring TV 2 SPORT, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

 Varieret sportsdækning
Foruden de danske sportsrettigheder har TV 2 SPORT i sit første år leveret en tæt dækning af cykling, badminton, NBA (amerikansk basketball), hollandsk fodbold, svømning og skiskydning – og hertil kommer jævnlig dækning af tennis, boksning, bueskydning, kano/kajak, roning, speedway, skihop, sejlsport, alpint skiløb, vandpolo, langrend, bordtennis og golf.

– Vi troede på en vej med stort fokus på dansk sport og uden de mange og meget dyre internationale fodboldrettigheder. Det viser sig, at danskerne heldigvis har været enige med os. Der er et marked for dansk sport både fra de hjemlige ligaer og fra den  internationale scene, hvor de danske sportsfolk gør det godt. Vi skylder en stor tak til vores mange samarbejdspartnere i dansk idræt og til de distributører, der valgte at tro på TV 2 SPORT-projektet og selvfølgelig mest af alt til de danske sportsfans, der har valgt TV 2 SPORT til, siger Frederik Lauesen.

2016 bliver det hidtil største sports-år for TV 2-kanalerne. Lige om lidt begynder EM i herrehåndbold, som kan følges eksklusivt på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY – og det samme gælder EM i kvindehåndbold til december. Den gigantiske sportssommer på TV 2 SPORT indledes i juni-juli med EM i fodbold og fortsætter med Tour de France, OL i Rio og La Vuelta a España.

– Nu gælder det om at holde fast. Konkurrencen er hård, men vi er godt rustet efter det første år. Det har bestemt været hårdt, men også skægt. 2016 er et kæmpe sports-år, og det vil vores mange seere og brugere på TV 2 SPORT også kunne mærke.

– De vil blive forkælet med mere håndbold og cykling end nogensinde. Og netop de to sportsgrene er vores DNA. Men der er også mange andre nye og spændende ting på vej, så jeg håber og tror på, at kanalen kan vokse sig endnu stærkere i 2016, siger Frederik Lauesen.