Danmarks Ishockey Union blev i går hædret for sit Ishockey VM 2018 ved den årlige prisuddeling Københavns Kongres og Event Award på Københavns Rådhus.

Arrangørerne bag de tre bedste og mest markante begivenheder afholdt i hovedstaden i 2018 blev hyldet, da Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen inviterede til den årlige Københavns Kongres og Event Award på Københavns Rådhus.

I kategorien Årets Bedste Sportsevent løb Danmarks Ishockey Union med prisen for det succesfulde Ishockey VM i maj 2018.

Juryen lagde bl.a. vægt på den rekordstore turismeomsætning, der blev skabt i maj 2018, da ishockeyturister fra flere end 80 lande omsatte for næsten 1 mia. kr. i København og Herning, heraf alene 655 mio. kr. i København, hvor Royal Arena lagde is til mesterskabet.

Over en halv million tilskuere overværede Ishockey VM 2018, som er et af verdens største sportsevents, og som for første gang nogensinde blev spillet i Danmark.

Citat af formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen:
“Vi er naturligvis glade for hæderen fra Københavns kommune og Wonderful Copenhagen, men også for at vi kan betale tilbage til byen ved at tiltrække flere hundrede tusinde ishockeyturister fra hele verden til København. Over 17 dage i maj 2018 lagde de over en halv milliard kroner i kommunekassen, og over halvdelen fortalte endda at de helt sikkert ville komme tilbage som turist en anden gang. Udover den gode stemning og det flotte arrangement var Ishockey VM 2018 således også et godt regnestykke for byen og for Danmark.”

Citat af Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):
”Et aktivt og inddragende idrætsliv er en afgørende og positiv del af københavnernes hverdag. Internationale sportsbegivenheder bidrager positivt til at få flere til at engagere sig i idrætten. Det så vi blandt andet i forbindelse med afholdelse af VM i både ishockey og herrehåndbold, hvor københavnere i alle aldre mødte sportens verden på nye måder”.

Citat af administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen:
”Når vi sammen – offentlige og private partnere – tiltrækker store internationale videnskabelige kongresser og sportevents til hovedstaden hvert år, bidrager de til at skabe job, øget omsætning og et stort offentligt provenu. Bag arrangementerne står mange lokale værter og ildsjæle, som gør en stor
indsats for at skabe disse succesfulde begivenheder. Det er dem, vi hædrer med denne årlige prisuddeling”.