Efter en uge med hård konditionstræning og masser fysik, er A-landsholdet stille og roligt begyndt
spillemæssigt at arbejde sig frem mod VM. Spilsystemerne, forechecking og styrespillet har været i fokus, ligesom powerplay og boxplay også har været trænet de seneste dage.

I morgen bliver det alvor med den første testkamp i Aalborgs Gigantium mod Letland, hvor landsholdet
har haft hovedkvarter i de seneste dage.

– Jeg glæder mig. Det er fantastisk at få truppen samlet, og spillerne kommer altid med stor energi –  både på og uden for isen. Der er fuld fokus og fuld koncentration, og jeg må rose de fem gutter fra U18-landsholdet, der var med den første uge. De agerede godt og forhåbentlig har de fået noget ekstra energi med til USA på den måde, siger landstræner Janne Karlsson.

I morgen i Aalborg giver han spilletid til samtlige folk i truppen, men sætter dog først kæderne i aften. Det er heller ikke afgjort, om det bliver Sebastian Dahm eller Patrick Galbraith, der skal vogte buret.

– Jeg har ikke noget indtryk af, hvor stærkt det lettiske hold er, men jeg er sikker på, at det bliver to tempofyldte og seværdige matcher, siger landstræneren.

Den danske landshold møder Letland for 25. gang i historien, og det er en modstander, som Danmark stille og roligt har fået et bedre forhold til. I de første 18 kampe nationerne imellem vandt Letland hele 16 kampe og tabte kun, men siden har Danmark altså fået bedre fat.

Både i 2011 og 2012 var Danmark ude i regulære skæbnekampe mod letterne ved VM. Hvem husker ikke den afsluttende gruppekamp i Bratislava, hvor Danmark vandt 3-2 efter straffe og sikrede sig adgang til mellemrunden? Eller året efter i Stockholm, hvor Danmark virkelig var ilde ude og skulle vinde en af de sidste to kampe for at undgå nedrykning. Det blev 2-0 til Danmark i Globen og siden dengang har de to nationer ikke spillet i VM-sammenhæng.

Til gengæld har Danmark og Letland spillet en enkelt testkamp i 2014, som letterne vandt 4-1 i Stavanger.