Æresmedlem i Danmarks Ishockey Union, læge Frede Jensen, Herning, er afgået ved døden.

Dermed er dansk ishockey blevet en stor skikkelse fattigere og dansk idræt har mistet nogle af de mest mirakuløse hænder i faget.

“Doktor Frede”, til det sidste fast mand i lægestaben på ishockeylandsholdet, kunne fange stort set alle skader og kurere dem på rekordtid. Han kunne noget, som andre ikke i faget ikke kan.

Hans lune, midtjyske væsen var populært blandt landsholdsspillerne, som han første gang servicerede ved C-VM i 1969 i Skopje.

Hans sidste VM-turnering med de rød-hvide løver stod i Stockholm i 2012. Her var Frede Jensen 84 år og stadig praktiserende. Han satte naturligvis verdensrekord som deltager i en VM-stab, hver gang han var med det danske landshold til VM.

Frede Jensen var tidligere elitehåndboldspiller og sad i en lang årrække i bestyrelsen i Danmarks Ishockey Union. Han er også modtager af Danmarks Idræts-Forbunds guldnål.

Hans sidste måneder blev hårde og opslidende, inden han døde denne fredag formiddag, men det er stensikkert, at hundredevis af danske ishockeyspillere og idrætsudøvere i øvrigt vil bære mindet om hans fine hænder videre.
Æret være Frede Jensens minde.