DIU er i de kommende dage repræsenteret ved det internationale ishockeyforbunds (IIHF) halvårskongres i Dubrovnik i Kroatien. Direktør Ulrik Larsen og administrationschef Kim Pedersen flyver i dag til Kroatien og er torsdag og fredag i intens mødeaktivitet.

DIU-formand Henrik Bach Nielsen er også på plads i Kroatien, men det er i regi af hans status som IIHF Council Member. IIHF’s council er forbundets øverste ledelse.

– Halvårskongressen er det sted, hvor forbundene planlægger resten af sæsonen i detaljer.  Blandt andet de kommende turneringer i det sene efterår og i foråret op til VM’erne, forklarer DIU-direktør Ulrik Larsen.

Når det er klaret, skal alle VM-turneringerne planlægges. Det foregår således, at man begynder på seniorniveau og samler alle nationernes repræsentanter til et informations- og planlægningsmøde om for eksempel A-VM i Rusland i 2016.

Derefter fortsætter man med mødeaktivitet omkring kvindernes og juniorernes VM-turneringer. For Danmarks vedkommende er det i det regi specielt interessant, når kvindernes Division I-VM skal planlægges.

Tyskland, Østrig, Frankrig, Norge og Slovakiet er nemlig gæster i Aalborg fra 25. marts til 1. april, og her skal Kim Pedersen og Ulrik Larsen præsentere Danmarks planer for turneringen.

– Det er planlægningen af sæsonen, der er i højsædet i Dubrovnik. Desuden er der masser af erfaringsudveksling med de øvrige nationer, forklarer Ulrik Larsen.

Den officielle del af kongressen afsluttes fredag, og lørdag drager DIU’s repræsentanter hjem igen med masser af datoer i rygsækken.