Der foregik et hav af ting ved siden af begivenhederne ved VM 2018. En af dem var en stor fotokonkurrence, som den store VM-sponsor, Skoda, lancerede under turneringen. Helt enkelt gjaldt det om at tage VM-turneringens bedste billede. Eneste krav var, at der skulle være “Skoda-relateret”-stof på billedet.

Vinderen er afsløret, og han er dansk i form af DIU-fotografen Tonni Paibjerg, der vandt for ovenstående motiv med New York Rangers- og USA-spilleren, Chris Kreider, i billedet.

Det var næsten tilfældigt, at Tonni Paibjerg tog billeder af kampen Finland-USA, fortæller han. Efter et møde i Jyske Bank Boxen besluttede han sig for at tage billeder af Finland-USA-kampen til arkivet.

– Jeg vidste ikke noget om “ŠKODA Best Picture Contest” konkurrencen inden, men efter den sene aftenkamp mellem Letland og Danmark, så jeg konkurrencefolderen i mediecentret og tog den med hjem.

Hver fotograf måtte indsende tre billeder og derefter valgte en fagjury vinderen. Og det blev altså Tonni Paibjergs billede af Chris Kreider.

– Det er en stærkt fokuseret spiller med pucken i en hurtig spilvending og en modtander der er blevet sat af. Et godt billede med masser af action. Jeg er glad og stolt over anerkendelsen og håber at kunne bruge den fremover.

– Jeg havde ikke engang ventet at komme ind i top 20 i sådan en stor konkurrence mod adskillige professionelle fotografer. VM-organisationens direktør Enver Hansen fortalte mig efter gevinsten, at det er en temmelig stor konkurrence at vinde, siger Tonni Paibjerg om motivet.

Her er de øvrige to billeder, som Tonni Paibjerg sendte ind til konkurrencen: