Ved den nylige halvårskongres i Dubrovnik udtog IIHF dommerne til de kommende VM-turneringer. Og set med danske øjne kan listen knapt se bedre ud.

De danske dommere er repræsenteret ved de fire største VM-turneringer – enten som linjedommere eller hoveddommere.

14 af 16 DIU-registrerede dommere (britiske Michael Hicks hører til på den liste), som har international licens, er kommet med på VM-listen. Såvel den mest rutinerede, Jacob Grumsen, der netop har vundet BT’s Gyldne Fløjte, som de to yngste på listen, Niclas Lundsgaard og Andreas Krøyer, der får international debut.

Desuden har de danske dommere for første gang siden 2006, da Ronnie Jakobsen var linjedommer ved VM i Riga, mulighed for at blive repræsenteret ved et A-VM. Linjedommer René Jensen er nemlig på bruttolisten over linjedommerne, der skal af sted til Moskva og Skt. Petersborg i maj.

De mange IIHF-udtagelser er beviset på, at der bliver gjort et godt og professionelt stykke arbejde omkring og af de danske dommere. De får en belønning for et hårdt stykke arbejde, og mange af udtagelserne er i de højt profilerede VM-turneringer. Vi har både toppen og bredden med, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

– Samtidig er udtagelserne også et udtryk for, at DIU på flere parametre gør et godt politisk stykke arbejde i IIHF-regi, tilføjer han.

Sådan ser den komplette liste over danske IIHF-dommere ud:
Jacob Grumsen, Junior 18-VM, USA (hoveddommer)
Michael Hicks, OL-Kval, 2. Runde, Budapest (hoveddommer)
Rasmus Toppel, Division II-VM, Spanien (hoveddommer)
Jens Chr. Gregersen, Division III-VM, Mexico (hoveddommer)
Thomas Andersen, U18-VM, Division II, Spanien (hoveddommer)
Maria Füchsel, Ungdoms-OL, Norge (hoveddommer)

René Jensen, VM i Rusland – BRUTTOLISTE (linjedommer)
René Jensen, Junior 20-VM i Finland (linjedommer)
Henrik Haurum, VM, Division IA, Polen (linjedommer)
Jacques Riisom, OL-Kval, 1. runde, Estland (linjedommer)
Andreas Krøyer, U18-VM, Division II, Rumænien (linjedommer)
Trine Viskum, Division 1A-VM, kvinder, Danmark (linjedommer)
Loise Larsen, U18-VM, Kvinder, Division I-kval, Østrig (linjedommer)
Niclas Lundsgaard, Ungdoms-OL, Norge (linjedommer)

Desuden skal DIU’s dommerchef Kim Pedersen være supervisor ved kvindernes bedste VM-turnering, der spilles i Kamloops i Canada. Kim Pedersen skal ligeledes supervisere dommere ved U20, Division I-VM i franske Megeve og i Japan, når fire nationer dyster om en videre plads i OL-kvalen i 2. runde, der spilles i den tidligere OL-by, Sapporo.