Danmark bliver vært for VM i ishockey i 2025 sammen med Sverige!

Blot syv år efter at værtskabet for ishockey-VM 2018 endte med 17 dage i absolut verdensklasse, træder Danmark ind på scenen som VM-arrangør igen. I 2025 skal Danmark og Sverige dele værtskabet for ishockey-VM.

Sverige har netop præsenteret de to landes samarbejdsaftale på det internationale ishockeyforbunds, IIHF’s, kongres i Bratislava, og nu mangler blot den formelle godkendelse, som sker på en af de kommende IIHF-kongresser.

– Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi rider stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave, siger formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen

– Nu får vi så en unik mulighed for et samarbejde med Sverige om VM 2025. Det er endnu et resultat af mange års målrettet, internationalt arbejde og er med til at løfte hele vores danske ishockeyfamilie, tilføjer han.

Danmark bliver co-host, og det betyder i praksis, at en af puljerne og to kvartfinaler spilles i Danmark, mens slutkampene spilles på svensk is.

– Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark og alle de frivillige kræfter, der gjorde et fremragende stykke arbejde ved VM i 2018. Vi er så stolte over, at det lader sig gøre igen allerede, siger Henrik Bach Nielsen.

Han glæder sig i den grad over, at det frugtbare samarbejde med Sport Event Denmark fra 2018-VM er ført videre. Sport Event Denmark har givet værdifuld support – både idémæssigt og økonomisk – i forhold til 2025-arrangementet, og direktør Lars Lundov er både glad og stolt over, at endnu en sportsbegivenhed i absolut verdensklasse kommer til Danmark.

– VM 2018 i Danmark var en kæmpe succes og meget rost event. Der bliver således noget at leve op til i 2025 sammen med vores svenske brødre, og det bliver fantastisk at skulle løfte opgaven sammen, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark

Det er endnu ikke besluttet, hvilke byer, der skal være specifikke værter for VM i Sverige og Danmark, men det står ganske klart, at kun Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning kan komme på tale som dansk spillested.

– Uanset, hvor Danmark kommer til at spille på hjemmebane, er vi allerede begyndt at glæde os til 2025. Vi får et nyt sportsligt pejlemærke at forholde os til, for vi skal selvfølgelig kunne præsentere den bedst mulige vare for vores hjemmepublikum. Det betyder, at vi skal forsætte med at være en top 12-nation på seniorplan, mens vores ungdomstrænere skal arbejde endnu mere målrettet med at udvikle de nødvendige talenter, så vi kan holde os i verdenstoppen, siger Henrik Bach Nielsen.

Da Danmark var VM-vært i 2018 samlede turneringen i Herning og København 526.297 tilskuere, og de besøgende turister og ishockeyfans lagde 967 millioner kroner i Danmark.