Copenhagen Lions er det nyeste skud på stammen af danske ishockeyklubber. Lions pendler foreløbig rundt i hovedstaden, men kommer til at holde til i den nye hal ude i Ørestaden, som er nabo til den kæmpestore Royal Arena.
Fredag aften 26. september var historisk for klubben, der spillede sin første kamp nogensinde. Det var i 2. division Øst, hvor Gladsaxe var modstanderen.
En kamp, som blevet vundet overbevisende af Lions med 9-4 (3-1, 3-1, 3-2).
Copenhagen Lions stillede op med målmand Jonathan Willumsen, backs André Kennedy, Tobias Billetoft, Patrick Lund-Pedersen og Lukas Willumsen, forwards Nicolai Einsbor Ottosen, Patrick Frederichsen, Christian Mauritzen, Søren Jakobsen, Jeppe Fromm og Mogens Friborg.
Foruden træner Robert Bischoff var der flere fra bestyrelsen, Jørgen Jensen, Jan Sørensen og Michael Stougaard, omkring holdet og sørgede for at optakten til debut kampen blev optimal.
Den legendariske dommer Bo Borchorst dømte kampen ene mand og gjorde det fremragende.
På trods af at det var en kamp i 2. division var der et pænt tilskuerbesøg (ca. 50), som for hovedpartens del bestod af personer fra Copenhagen Lions kommende kunstskøjteløberafdeling, familie og venner.
Der blev efter kampen skålet i champagne og der var ingen tvivl om at samtlige ledere, spillere og tilskuere fra Copenhagen Lions var lettede og glade for, at det blev til en sejr i foreningens debutkamp.
Efter planen får Lions egen is i 2016 i Ørestaden, hvor en hal med 750 tilskuerpladser bliver bygget som en selvstændig nabo til den nye Royal Arena, Københavns store nye vartegn, der blandt meget andet skal lægge is til VM i 2018.
Den permanente skøjtehal i Ørestaden kommer udover den ”rigtige” ishockeybane til at tælle en tumlebane på 12×17 meter, som kan bruges til de mindste.
Omklædningsfaciliteterne kommer til at være topmoderne, og hallen skulle komme til at fremstå som en lille arkitektonisk perle.
Formand Mogens Friborg, tidligere aktiv i KSF, ser et stort fremtidspotentiale i klubben.
– Ørestaden vil komme til at boome, så derfra får vi et stort rekrutteringsgrundlag. Islands Brygge og det nordlige Amager vil også være steder, hvorfra vi kan få medlemmer, og når metroringen står færdig i 2019, er der kun 18 minutters transport fra Valby og Sydhavnen ud til os. Vi får jo ”vores egen” metrostation. Vi skal slet ikke ud at hente spillere fra andre klubber, understreger Mogens Friborg.
Indtil hallen i Ørestaden kommer, skal Copenhagen Lions’ mandskab i 2. division øst primært have hjemmebane i Østre Skøjtehal. Der er aftalt et tæt samarbejde om istider med KSF og SKK (Skøjteklubben København), så Lions skal nok kunne holde sig i gang, indtil der er mulighed for at rykke ud i Ørestaden.
– Vi har endnu ingen ungdomsvirksomhed, men selvfølgelig gør vi os tanker om, hvordan vi i fremtiden skal rekruttere unge spillere.

– Vi har oprettet en afdeling for kunstskøjteløb og vores tanke er, at alle vores unge spillere skal gennemgå en grundlæggende skøjteuddannelse – og derefter kan de vælge, om man skal spille ishockey eller dyrke skøjteløb, forklarer Mogens Friborg, der med egne ord er ”overvældet” over den interesse, der har været omkring den nye klub.
– Vi har fået flere henvendelser fra potentielle samarbejdspartnere, som gerne vil hjælpe os med at skabe en sund og stærk klub, som i nærmeste fremtid skal være at finde i ligaen. Meldingerne fra dem er, at placeringen af den nye skøjtehal er perfekt, siger Lions-formanden.