En spændende kvartfinaleserie er åbnet og på Metal Ligaens officielle hjemmeside kan vi nu – takket være de trofaste og dedikerede frivillige statistikoperatører i klubberne – byde på nye statistikker.

På www.metalligaen.dk kan man nu følge centrenes opgør på face-off pletten og se, hvem der vinder flest, taber flest og har den bedste face-off statistik (vundne i procent af antal face-offs spilleren har deltaget i).

Statistikken fortæller bl.a. at vi – efter kvartfinalernes første runde – finder Morten Green (Rungsted Seier Capital) i top med 18 vundne face-offs, Christopher Frederiksen (Aalborg Pirates) er i bund med 15 tabte face-offs og at Lasse Bang (Esbjerg Energy) og Steffen Klarskov Nielsen (Frederikshavn White Hawks) deler førstepladsen på face-off procent listen med 75% vundne face-offs hver (man skal mindst have vundet 5 face-offs for at komme med på denne liste).

Vi har også offentligtgjort skudeffektiviteten for spillerne og ikke overraskende er det pt. de spillere, der har skudt én gang og scoret (100% udnyttelse), der topper listen, men efterhånden som spillerne får flere skud på mål bliver denne statistik også mere nuanceret.

Endeligt har vi gjort et play-off træ klart – pt. som et billede, men ASAP bliver dette også et dynamisk element på liga-sitet.

De engagerede frivillige laver et uvurderligt stykke arbejde for os og for spillerne – og faktisk er én af klubberne (SønderjyskE) i færd med at registrere Time On Ice for både hjemme- og udehold igennem hele slutspillet. Pt. deler vi denne statistik med de to deltagende hold i SønderjyskE’s serie, men på sigt er det muligt, at vi også deler denne meget interessante statistik med jer.

God fornøjelse med de nye statistikker og med resten af slutspillet.