I sæsonen 2018/19 passerede dansk ishockey for første gang 5000 aktive medlemmer, og opgørelsen efter den tidligt afsluttede 2019/20-sæson fortæller om yderligere fremgang i antallet af ishockeyspillere herhjemme.

Danmarks Ishockey Union har nu 5504 ishockeyspillere, og det er en stigning på hele 357 spillere – eller 6,9 procent – i forhold til sidste sæson.

Det er femte år i træk, at antallet af ishockeyspillere i Danmark stiger, og 134 af de nye ishockeyspillere er i alderen 0-12 år. Rekruttering af de helt unge spillere er et af de store satsningsområder hos Danmarks Ishockey Union.

Det er ligeledes bemærkelsesværdigt, at 51 nye piger og kvinder er kommet ind i sporten i den netop afsluttede sæson.

Udviklingskonsulent hos Danmarks Ishockey Union, Christina Benn, giver roserne for det øgede antal ishockeyspillere videre til klubberne.

– Først og fremmest glæder vi os over de fine tal og vi har etableret et centralt rekrutteringsudvalg hos DIU som for alvor sætter i gang, når samfundet åbner igen. I dagligdagen forsøger via at sætte rammer for klubberne, så de nemmere kan rekruttere, men det helt store stykke arbejde lægges ude i klubberne. Vi har to nationale rekrutteringsdage – Ishockeyens Dag(e) – men derudover gør vores medlemsklubber også store indsatser for at hente nye holdkammerater ind til de nuværende spillere, siger hun.

Christina Benn glæder sig også over, at mange klubber arbejder med rekrutteringsudvalg, stor kreativitet og nye tiltag i forhold til at skaffe medlemmer.

– Det er i den grad inspirerende at se, og vi håber klubberne også lader sig inspirere af kollegerne rundt omkring i landet, siger DIU’s udviklingskonsulent.

Så snart ishockeysporten starter op igen, har Danmarks Ishockey Union et nyt projekt klar, der forhåbentlig ender i en øget rekruttering af pigespillere og endnu en stigning i medlemstallet.