– ”JÄTTEBRA” matcher, hvor vi fik resultatet med i to af dem, siger landstræner for herrelandsholdet Mikael Gath, da han bliver bedt om at gøre status for den danske indsats ved Deutschland Cup.
De rød-hvide tabte den første kamp med 1-4 mod Tyskland, men derefter blev det til sejre mod Slovakiet (4-3) og Østrig (6-1). Det rakte desværre ikke til turneringssejren, som tyskerne tog sig af. Mindre kan også gøre det.
– Spillerne har arbejdet rigtig godt på de nye ting, som jeg forsøger at indføre, men i den første periode mod Tyskland i den første kamp, var alt en smule kaotisk. Siden spillede vi faktisk otte godkendte perioder mod Tyskland og i de resterende kampe. Spillerne fandt hurtigt ind i systemerne, siger Gath.
– Mod Tyskland var vi bedst i fem mod fem, synes jeg. Til gengæld var de bedre i special teams, som vi ikke helt havde fået på plads. Mod Slovakiet spillede vi vores bedste kamp. Vi var offensive og aggressive og jeg synes, sejren var i orden.
– De kommer tæt på til sidst, men mest fordi vi pådrager os et par udvisninger. Alt i alt en supermatch. Mod Østrig fik vi bygget yderligere på og vores powerplay fungerede fremragende, det var også en fin indsats.

Altså en tilfreds Mikael Gath, der nu endelig har fået sin ilddåb som landstræner, og er tilbage i arbejdstøjet i forhold til at lære dansk ishockey at kende i detaljen frem mod den første rigtig store opgave, der altså bliver VM i Tjekkiet til foråret.