Team Danmark har netop nomineret Lars Bach fra Herning IK til Team Danmarks og Dansk Supermarkeds Talentpris 2014 som én af kun tre kandidater.

Lars har en stor andel i, at Danmark er den ishockeynation i verden, som målt på antallet af ishockeyspillere har flest spillere i NHL.

NHL-spillere som Frans Nielsen, Frederik Andersen, Peter Regin og Nicklas Jensenhar alle trådt deres barnesko i Herning Ishockey Klub og er blevet trænet af Lars Bach.

Og det er ikke kun NHL-spillere, Lars har udviklet; han også haft en finger med omkring udviklingen af et dusin andre spillere, der i dag spiller professionelt i Rusland, Tyskland, Sverige og i andre europæiske lande.

Lars har selv spillet ishockey, og han begyndte da han var 5 år gammel. Han har optrådt på diverse udtagne unionshold, men har aldrig som voksen spillet i landets bedste række. Til gengæld blev Lars allerede som teenager fascineret af trænergerningen, og han har nu i knap 30 år været træner på forskellige hold i Herning Ishockey Klub.

Lars er kendetegnet ved at være grundig i sit arbejde som træner. Han har altid holdt fast i sin årsplan, som ligger klar inden sæsonstart, og han går aldrig på isen uden at have forberedt samtlige øvelser, uanset om holdet er U7 eller U17. Han stiller krav til sine omgivelser og især til de spillere, hvor han kan se potentialet til en kommende storspiller.

I dag er Lars stadig både U11 og U13 træner i Herning, og herudover er han fast underviser på DIU’s træneruddannelser samt medlem af DIU’s Bredde- og ungdomsudvalg. Han er således fortsat utrolig engageret i udviklingen af dansk ishockey.

Det er nu op til sportscheferne i 28 Team Danmark-forbund at udpege vinderen af Talentprisen 2014 blandt de tre nominerede. De to øvrige nominerede er trænere fra sejlsport og badminton. Talentprisen 2014 overrækkes i Herning i forbindelse med Sport 2014 den 10. januar 2015.