Det danske kvindelandshold spiller i dag klokken 17 sin første kamp ved VM, der afvikles i Utica i USA.

De danske kvinder er oprykkere til Top Division og møder sidst på eftermiddagen klokken 17 dansk tid Sverige i et klassisk nordisk opgør.

Både Danmark og Sverige har været nede at vende i Division IA i de seneste sæsoner, og landstræner Björn Edlund ser også muligheder i denne sæsons første VM-opgør.

– Første kamp i en turnering er altid spændende. Jeg kan mærke, at spillerne har sommerfugle i maven og at stemningen stiger hos dem alle. Sverige er et godt hold, nok det bedste i vores gruppe, men vi skal arbejde hårdt, spille klogt og lade være med at have for meget respekt for dem. Det er vi klar til, siger Björn Edlund.
Han har sammen med sit mandskab været i træningslejr i en uge hos VM-værterne og har spillet to træningskampe. Danmark tabte til Kina efter straffeslag (0-0 i ordinær tid) og til Japan – en af topnationerne – med 0-4.
– Vi har haft fem-seks gode træninger, hvor intensiteten er blevet højere for hver træning. Jeg er meget tilfreds med indsatsen. Statistikkerne viser, at vi skulle have vundet mod Kina, mens vores anden og tredje periode mod Japan var tilfredsstillende. Desværre scorede vi ingen mål, og det skal vi have fundet en løsning på, lyder det fra den svenske landstræner.
Danmark er i gruppe B ved VM, hvor fem hold slås om tre pladser i kvartfinalen. De tre hold parres med holdene fra gruppe A (fem hold), mens de to nederste hold i gruppe B må en tur ned i Division IA. Det er naturligvis de rød-hvides ambition at undgå degradering og tage en kvartfinaleplads.