I går måtte Danmarks Ishockey Union og Ligaforeningen desværre konstatere, at Hvidovre Ishockey Fighters på grund af en konkurs måtte trække sig fra denne sæsons Metal Liga.

I første omgang betød det, at Hvidovres kampe og spillere – nøjagtig som det fremgår af turneringsreglementet – trækkes ud af stillinger og statistikker.

– Der har været en del debat i medierne og på de sociale medier om, hvorvidt den regel er sportslig retfærdig eller ej. Til det er det blot at sige, at turneringsbestemmelserne på det punkt er klokkeklare. Der kan ikke laves om på dem midt i en sæson, siger turneringschef Kim Pedersen.

Han opfordrer ligaklubberne til at tage reglementet op til diskussion, når klubbernes ledelser næste gang mødes internt i februar.

Play-in bevares
– Efter en hurtig dialog mellem Ligaforeningen og undertegnede ovenpå meldingen fra Hvidovre, kom vi til at så tvivl om, hvorvidt play-in-systemet skulle skippes eller bevares. Det var en beklagelig fejl, for det kan vi naturligvis heller ikke lave om på midt i en sæson, siger turneringschef for Metal Ligaen, Kim Pedersen.

Derfor forbliver strukturen den samme som fra start.

Nummer otte og ni i grundspillet spiller play-in (bedst af fem-serie, hvor nummer otte fører 1-0 på forhånd) om den sidste kvartfinaleplads. De syv bedste hold i grundspillet er direkte i kvartfinalen.

Ændringer i kampprogrammet
Hvidovres farvel skabte en sportslig skævvridning i forhold til antallet af hjemme- og udekampe for de resterende mandskaber. Det justeres nu via et par ændringer, så samtlige hold ender med 20 hjemmekampe og 20 udekampe.

– Vi justerer ude/hjemmefordelingen ved at Frederikshavn og Rungsted bytter en hjemme- og udekamp, og Rødovre og SønderjyskE bytter en hjemme og ude kamp – således ender alle hold på 20 hjemme- og 20 udekampe, altså i alt 40 kampe i grundspillet, forklarer Kim Pedersen.