De to første dage af Division IA-VM for kvinder er overstået i Gigantium i Aalborg og set med danske øjne desværre med to knappe nederlag. Førstedagen bød på et nederlag på 3-4 mod et skarpt østrigsk hold, og i går var danskerne hårdt matchet mod nedrykkerne fra Top Division, Tyskland, der var en tand skarpere og hurtigere end Danmark og vandt 3-2.

Danmark har dog været med til det sidste i begge kampe og har fightet i samtlige 60 minutter. Stor indsats af de rød-hvide, der nu går en fortjent hviledag i hu.

Efter den venter en match mod Slovakiet, oprykkerholdet, og her skal Danmark vinde, hvis der skal være mulighed for den placering i top tre, som er tilsigtet.

– Det er ikke helt uventet, at vi står her med to nederlag mod så stærke nationer som Østrig og Tyskland, men efter kampenes forløb ville vi naturligvis gerne have haft et point eller to. Vi skal have respekt for Slovakiet på mandag, men nu regner jeg med, at det er os, der skal tage initiativ og jeg forventer også, at vi kommer til at have pucken meget mere end i de to første kampe, siger landstræner Michael Thomsen.

Frankrig og Tyskland har seks point efter to kampe, Østrig fem, Norge et enkelt point, mens Danmark og Slovakiet står uden point efter to spillerunder.

Følg kvindernes VM på turneringens hjemmeside her: