Det gælder om at holde fast! Det er det store tema for de kommende VM-dage, hvor Danmarks Ishockey Union sammen med de danske ishockeyklubber holder en række events for de yngste ishockeyspillere rundt om det danske herrelandsholds VM-kampe i Riga.  

Formålet er at holde fast i de spillere, der allerede der allerede er i klubberne på holdene U7-U13, og de børn der i denne sæson har været inde og snuse til ishockey, men ikke er kommet tilbage efter nedlukningen af indendørsidrætten.

Hele projektet ”Tilbage til ishockey” er kommet i stand via en bevilling fra DIF’s initiativpulje på hele 240.000 kroner, som altså går direkte ud til klubberne ”genrekruttering” efter en vinter uden is under skøjterne på grund af Coronapandemien.

– En varm tak til DIF for bevillingen, og til de mange kommuner rundt omkring i Danmark som har været villige til at ”forlænge istiden” for at hjælpe vores klubber. Det betyder, at vi for første gang nogensinde har størstedelen af vores skøjtehaller åbne under herrernes VM, siger udviklingskonsulent i Danmarks Ishockey Union, Christina Benn.

– Det vil vi forsøge at udnytte til virkelig at give gas, dyrke fællesskaber og huske vores børn på, at ishockey stadig er verdens bedste sport – og at de skal komme tilbage igen i august, når vi begynder igen under normale vilkår, tilføjer hun.

VM-arrangementerne indeholder sjove aktiviteter, der kan sammenlignes med VM’s Fanzoner – her kan børnene få lov til at måle farten på sine skud, skyde udenom den stationære målmand samt lave sjove aktiviteter på is.

Efter aktiviteterne er der spisning og visning af de danske VM-kampe i klublokalet, hvor der også vises motivationsvideoer fra landsholdsspillerne, der giver et par gode råd med på vejen om, hvordan man får en sjov og lang ishockeykarriere.

Det hele er kommet op at stå på meget kort tid, og klubberne har indenfor en uge arrangeret aktiviteter for deres spillere samt tidligere spillere – stor ros til klubberne, der som altid er engagerede og passioneret omkring ishockey – seks klubber er med allerede fra lørdag d. 22. maj, mens flere klubber er med fra næste uge.

– Vi vil gerne styrke hele ishockeysporten og med arrangementerne vil vi gerne knytte bånd helt fra de yngste og op til vores bedste landshold. Vi gentager arrangementerne ved herrernes OL-kvalifikation og kvindernes VM i august, siger Christina Benn.