25 danske løver har arbejdet stenhårdt de seneste dage og uger, og nu kommer belønningen. VM i ishockey skal i gang i Moskva. De glæder, vi glæder os. Danmark møder Norge. Herligt.

I indeværende sæson har Danmark rundet 75 landskampe mod de to foretrukne modstandere gennem historien, Norge og Frankrig. Dermed siger det sig det sig selv, at rivaliseringen mellem Norge og Danmark har en lang historie bag sig. Den første landskamp mellem de to nationer blev spillet i 1967 i København, og her godt 50 år senere spiller Danmark og Norge altså landskamp nummer 76 mod hinanden.

Og set med danske øjne må vi erkende og anerkende, at Norge har en lille overhånd med 32 rene sejre. Danmark har til gengæld vundet 27 gange i ordinær spilletid, og det efterlader altså 16 uafgjorte matcher, hvoraf 9 af dem forblev uafgjort efter de gode, gamle principper.

Syv opgør er gået i overtid/straffe med fem norske triumfer til følge. Dermed er statistikken set fra DK-side altså 75 kampe, 27 rene sejre, 2 ot-sejre, 9 uafgjorte, 5 ot-nederlag og 32 rene nederlag.

I VM/OL-regi lykkedes efter en lang årrække endelig for Danmark at få has på Norge med 4-1-sejren i Tjekkiet. Herligt. I 15 tællende kampe i internationalt regi var det faktisk kun den tredje danske sejr over rivalerne. Men lad nu bare trenden fortsætte lørdag eftermiddag i Moskva.

Der er faceoff 15:15 dansk tid. TV2 Sport sender kampen med studiestart 14:45.