Allerede inden Ishockey VM går i gang på fredag, er der jubel hos arrangørerne bag. Målsætningen om 300.000 solgte billetter er nået, og dermed kan de danske ishockeyløver og resten af verdenseliten se frem til massiv opbakning fra lægterne i de to arenaer, Jyske Bank Boxen og Royal Arena.

Intet andet sportsarrangement i Danmark har tidligere generet så stort et billetsalg, der endda kan nå at blive større, da der stadig er billetter til salg. Billetsuccesen glæder formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen:

-Der var ingen, der troede på, at vi i første omgang kunne få Ishockey VM til Danmark. Det kunne vi. Derefter var der ingen, der troede på, at vi kunne sælge 300.000 billetter. Det kunne vi så også. At vi har nået dette magiske tal før VM starten, er fantastisk, ikke mindst med tanke på at der traditionelt sælges rigtig mange billetter, mens VM er i gang. Nu ser vi frem til, at det hele går løs og til at byde de mange danske og udenlandske fans velkommen til Jyske Bank Boxen og Royal Arena, der i disse dage er ved at blive transformeret om til to verdensklasse ishockey areaner, siger Henrik Bach Nielsen.

Hos VM-projektets partnere vækker det flotte billetsalg også glæde.

-Der var en ambitiøs målsætning om at sælge 300.000 billetter til VM i ishockey. Ambitiøs – fordi det i givet fald ville være ca. dobbelt så mange billetter, som der blev solgt til EM i herrehåndbold i 2014. Interessen både fra danske og internationale tilskuere er stor, og det at billetsalget runder de 300.000 solgte billetter før første puck er givet op, er imponerende og ikke mindst glædeligt. Vi ser frem til, at de mange tilskuere skaber festlig stemning i både Royal Arena og Jyske Bank Boxen samt i fanzonerne, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

-Det er rigtig flot arbejde, at målet om de 300.000 solgte billetter er nået, allerede inden den første puck har ramt isen. I Herning Kommune glæder vi os rigtig meget til fredag, hvor VM-festen for alvor går i gang, og takker for det konstruktive samarbejde med både VM-selskabet, DIU, Sport Event Denmark og Region Midtjylland, siger borgmester Lars Krarup.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) runder af:

-Det er mig en stor fornøjelse, som medvært sammen med Herning, at byde de mange spillere, frivillige og fans et varmt velkommen til København. VM i ishockey er et gigantisk sportevent, og jeg glæder mig til sammen med københavnerne at følge de spændende kampe i Royal Arena – forhåbentlig med dansk deltagelse i finaleweekenden.