Når den første knockout-runde i Champions Hockey League (CHL) sættes i gang, bliver det – trods SønderjyskE’s ærgerlige farvel til turneringen – med dansk deltagelse.

Hoveddommer Jacob Grumsen er udtaget til at dømme den anden og afgørende kamp i serien mellem finske Tappara Tampere og tjekkiske Vitkovice fra Ostrava. Kampen spilles 6. oktober i Finland.

Grumsen er blot en af seks dommere, der ikke kommer fra en CHL’s seks “moderligaer” (Tyskland, Tjekkiet, Schweiz, Finland, Sverige, Østrig) og derfor er udtagelsen til næste runde ekstra bemærkelsesværdig.

Jacob Grumsen har i gruppespillet været udsendt til tre kampe: SønderjyskE’s hjemmekamp mod Red Bull Salzburg og to kampe i Østrig: Vienna Capitals mod tyske Krefeld og Klagenfurt mod HC Kosice, det slovakiske mesterhold.

– Det er et kæmpe skulderklap at komme videre til knockoutrunden. Helt klart et step opad for mig i dommerkarrieren. Jeg ser det også som et ekstra cadeau, at jeg skal dømme kamp to, som er den afgørende i serien, siger Jacob Grumsen.

Med deltagelsen i CHL har han fået skarp træning allerede tidligt i sæsonen. Nøjagtig, som det var tilfældet med SønderjyskE i CHL’s puljespil.

– Man siger jo altid – både dommere og spillere – at man skal toppe formen totalt til april, men med CHL gælder det jo om at være kanonform lige fra begyndelsen. Den ene kamp, jeg dømte nede i Østrig, mellem Vienna og Krefeld, var absolut slutspilshockey. To hold, der gik til den og leverede en fremragende hockeykamp.  Også rent stemningsmæssigt var det en fornøjelse. Der var virkelig gang i den og 3400 tilskuere på lægterne, fortæller Jacob Grumsen.

Det har stor betydning for dommer Grumsen at være ude i internationalt ærinde.

– Ligesom spillerne konstant kæmper for at være på landsholdet, så er vi dommere også stolte at vores internationale licens. Vi skal præstere og levere på højeste niveau for at holde ved licensen, og vi er også en slags landshold – bare hos dommerne, siger han.