Det er netop blevet offentliggjort, at den danske linjedommer René Vejs Jensen skal være på linjerne i aftenens semifinalekamp mellem Sverige og USA ved U20-VM i Buffalo.

René Vejs Jensen må ikke udtale sig under turneringen, men DIU’s dommeransvarlige Kim Pedersen tøver ikke med at kalde udtagelsen for den største danske dommerpræstation nogensinde.

Sammenholdt med, at både René Vejs Jensen og hoveddommer Jacob Grumsen dømte kvartfinalen mellem Canada og Schweiz har U20-VM – eller World Juniors – været en stor succes for de to deltagende danske opmænd.

– Det viser, at vores topdommere kan være med på øverste hylde. Den her præstation ved U20-VM er først og fremmest resultatet af solidt og hårdt arbejde fra Rene og Jacob, men også af et koncentreret uddannelses- og udviklingsprogram fra DIU, hvor vi har prioriteret NHL uddannelse, udveksling med EBEL og GET Liga, samt massiv fokus i Metal Ligaen, siger Kim Pedersen.

– René og Jacob er rollemodeller for andre dommere i Danmark, og de viser, at man ved seriøst arbejde med sig selv og sin dommergerning kan komme langt, tilføjer han.

Kim Pedersen har i øvrigt været i kontakt med René Vejs Jensen i Buffalo og kan fortælle, at dommeren – der stammer fra Esbjerg – naturligvis både er glad og stolt – og spændt på at komme i aktion i aften.

Kampen mellem Sverige og USA begynder klokken 22 dansk tid.