Du husker sikkert U20-landsholdets fantastiske uger i Canada i fjor, hvor de unge knægte i den grad satte Danmark på det internationale ishockeylandkort. Snart sker det igen – og forhåbentlig med samme succes og omtale, som det var tilfældet over jule- og nytårsdagene i 2014/15.

I år går turen til Helsinki i Finland, der er vært for denne sæsons udgave af Junior 20-VM eller bare World Juniors, som turneringen kaldes af IIHF.

Det bliver igen Olaf Eller, der tager spillerne med til VM som hovedtræner, og han har blandt andet en fin julegave til spillerne. 24. december spiller U20-landsholdet nemlig træningskamp mod Rusland.

I novemberbreaket skal U20-landsholdet spille testturnering mod Letland, Hviderusland og Østrig. Den turnering spilles i Lida i Hviderusland i dagene 5.-8. november.

15. november udtages bruttotruppen til VM, og næste cut falder 10. december, hvor Olaf Eller finder 23 spillere og tre reserver, der skal arbejde frem mod VM i Finland.

18. december møder danskerne Sverige i Stockholm i den første reelle test frem mod VM i Finland. Danskerne rejser videre til Finland 21. december og møder Tjekket 22. december.

Og så kommer juleaftens-testen mod Rusland, inden VM går i gang 27. december.

– Jeg noterer mig at både Tjekkiet og Rusland selv har anmodet om at spille testkampe mod os. Det er ikke noget IIHF (det internationale forbund) har trukket ned over hovedet på dem. Med kampen mod Sverige oveni har vi fået det stærkeste og sværeste testprogram nogensinde for et dansk U20-hold. Vi ville gerne have haft spillerne et par dage eller tre mere, som vi havde op til VM i Canada i fjor, men nu kan vi i stedet glæde os over de gode testkampe op til VM-turneringen, siger Olaf Eller.

Puljekampene spilles mod Schweiz, Canada, Sverige og USA.

Olaf Eller vil i øvrigt snarest udtage den første store bruttotrup frem mod VM i Helsinki.