Efter en succesfuld sidste sæson hvor U20 holdet spillede sig i den historiske kvartfinale i Toronto, indledte Olaf Ellers tropper onsdag aften rejsen mod denne sæsons U20 VM i Helsinki, Finland.

Netop værtsnationen Finland var modstanderen i årets første camp på is der er henlagt til Vierumäki Instituttet i Finland.

Resultatet blev – efter forventet finsk pres – til et 1-3 nederlag med sidste finske scoring sat ind i det tomme mål som Thomas Lilje havde forladt for at give Danmark muligheden for udligning med en ekstra angriber.

Olaf Eller var tilfreds med indsatsen: “Jeg synes det var en opløftende indsats. Det er vores første kamp i år og i øvrigt første gang på is for mine spillere. Den indsats de har lagt for dagen i denne uge vidner om hvor seriøst de har trænet i sommerpausen; det er en absolut fornøjelse at overvære.

Finland presser på – naturligvis – og de har også klar overvægt i skudene (skudstats var 43-15, red.) men vi står rigtigt godt defensivt og får en kæmpe indsats af Thomas Lillie”

Dansk målscorer var Jeppe Holmberg med assists fra Thomas Olsen og Kristian Jensen.

Som bedste danske spiller valgtes Thomas Lillie.

U20 landsholdet er i Vierumäki indtil fredag og spiller allerede igen torsdag aften mod det finske U18 landshold.